Al weer een dag later staat de tweede ‘fietstraining’ op het programma. Deze keer maken we een tocht die ruim twee keer zo lang zal zijn als de eerste. Ook zullen er meer mensen meefietsen, allemaal zullen ze in september ook mee doen aan de KVR fietstocht.
We hebben om 9 uur afgesproken bij het kleine Anglicaanse kerkje dat aan de highway staat. We vertrekken met ons vieren (Cor, Judy, Janita en ik) om half negen op de fiets vanaf de boerderij.

Al vrij snel is iedereen aanwezig en kunnen we vertrekken. We fietsen eerst tien kilometer over de highway. Achter elkaar, zo veel mogelijk rechts om het achterop komende verkeer alle ruimte te geven. We dalen soms en klimmen dan weer en bereiken probleemloos de Wallcot road waar we afslaan. Deze weg is tot aan de voetbrug over de rivier geasfalteerd en is dus fijn te fietsen. Aan het einde van de weg daalt deze scherp over een vrij grote afstand waardoor je met vrij grote snelheid kunt afdalen, maar natuurlijk moet je wel oppassen dat je de snelheid niet te groot laat worden. De bochten in de weg zijn af en toe ook vrij scherp.

We steken de Wallcott brug over en nemen dan even een korte pauze om wat te drinken of eten. Vanaf hier tot het eindpunt bij hetzelfde kerkje zal het wegdek alleen nog maar uit gravel bestaan en zal dus meer worden gevraagd van fietsen en berijd(st)ers.

De weg klimt geleidelijk omhoog waardoor het vrij gemakkelijk fietsen is, maar waarbij de beenspieren wel in actie moeten blijven. Er is onderweg veel te genieten, het uitzicht op de omringende bergen is fantastisch.
Het blijkt wel handig te zijn om wat gereedschap mee te nemen. De fiets van Jenny Hartman verliest een bevestigingsbout van haar voorspatbord waardoor dit steeds over haar voorband schuurt. Cor verwijdert het hele spatbord en dus kan Jenny veilig verder fietsen. De weg begint weer te dalen, maar op een gravel weg vol met kuilen is het verstandig je snelheid te matigen. We bereiken zonder kleerscheuren de Quick brug over de Bulkley rivier waar we nog even pauze nemen. We gaan aan de oever van de rivier zitten en genieten van het uitzicht.

Nog een paar kilometer over de Quick road naar het eind punt. W moeten nog een paar steile heuvels nemen, maar dan bereiken we het eindpunt. Voor ons vieren zit het er nog niet op. We fietsen over Round Lake road terug naar de boerderij en hebben dan zo’n vijftig kilometer afgelegd.

Laat de KVR maar komen!

By Published On: 26 augustus 20161 Reactie

Weer Telkwa

3 februari 2023, 05:13
Sneeuw
Sneeuw
-0°C
gevoelstemperatuur: -0°C
luchtdruk: 1005 mb
vochtigheid: 97%
windsnelheid: 0.76 m/s ZO
Windstoten: 4.47 m/s
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:16
zonsondergang: 17:07
Verwachting 3 februari 2023
dag
Sneeuw
Sneeuw
2°C
windsnelheid: 1.35 m/s ZO
Windstoten: 3.68 m/s
max. UV-Index: 0.48
nacht
Sneeuw
Sneeuw
-2°C
windsnelheid: 1.35 m/s ZO
Windstoten: 3.68 m/s
max. UV-Index: 0.48
 

Canada

One Comment

  1. Athe en KLaziena 27 augustus 2016 at 20:58 - Reply

    Goed bezig, Gelukkig gingen jullie elke week naar Spinning. Blijkt een goede oefening voor de kuitspieren.

Leave A Comment