Na de lange dag van donderdag gingen we het vrijdags wat rustig aandoen. s-Morgens gingen Judy en Janita bessen plukken ergens in de bergen boven Telkwa. Het leek mij ook wel leuk om mee te gaan, het was mooi weer en misschien waren er wel een paar mooie foto’s te maken, wie weet troffen we wel beren die nu eenmaal ook gek op bessen zijn. We reden in de truck ongeveer veertien kilometer langs kleine onverharde weggetjes de bergen in en kwamen toen op een plek waar het goed bessen plukken zou moeten zijn.

Judy parkeerde de truck en we liepen langs een oude weg en speurden in de bermen naar bessen. Al snel bleek dat iemand ons voor was geweest, maar door steeds verder te lopen en steeds verder het ruwe terrein in te dringen vonden we toch voldoende struiken die de moeite waard waren.
Al snel waren we dan ook alle drie druk aan het plukken. De bessenstruiken zijn soms moeilijk te vinden tussen de andere begroeiing en daarom was het niet onverstandig om af en toe eens rond te kijken waar de anderen waren.

Na een klein uurtje hadden we genoeg bessen geplukt en Judy riep dat we allemaal naar de weg moesten gaan. Opeens slaakte ze echter een bloedstollende kreet! Wat was er gebeurd? Was ze gebeten door een slang? Stond ze oog in oog met een woedende beer die kwaad was dat alle bessen waren weggeplukt?

Niets van dat alles. Haar heuptas met daarin de bearspray, drinkwater, maar nog belangrijker de autosleutels was ze ongemerkt kwijtgeraakt! En vind die maar eens terug als je een uur lang in de bijna ondoordringbare jungle hebt rondgedwaald!

Het leek erop dat we 14 kilometer moesten lopen, terug naar de bewoonde wereld. Zonder bearspray, zonder water, maar met een emmer vol met bessen! Het idee stond ons niet echt aan.
Met de moed der wanhoop verspreidden we ons en we begonnen te zoeken naar de zwarte heuptas waaraan de felgekleurde bus bearspray het enige opvallende was.

Geluk of geen geluk, maar al na 5 minuten zag een zwarte riem die deel uitmaakte van de heuptas, ik stapte er bijna bovenop. Ik hoef niet te zeggen hoe opgelucht we allemaal waren!

Een gedeelte van de bessen is inmiddels verwerkt in huckleberry muffins. Janita heeft ze zondagmiddag gebakken en ze zien er smakelijk uit, nietwaar?
Ze smaken ook bijzonder goed, maar daarvoor moet je me maar op mijn woord geloven.

By Published On: 23 augustus 20161 Reactie

Weer Telkwa

3 februari 2023, 05:18
Sneeuw
Sneeuw
-0°C
gevoelstemperatuur: -0°C
luchtdruk: 1005 mb
vochtigheid: 97%
windsnelheid: 0.76 m/s ZO
Windstoten: 4.47 m/s
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:16
zonsondergang: 17:07
Verwachting 3 februari 2023
dag
Sneeuw
Sneeuw
2°C
windsnelheid: 1.35 m/s ZO
Windstoten: 3.68 m/s
max. UV-Index: 0.48
nacht
Sneeuw
Sneeuw
-2°C
windsnelheid: 1.35 m/s ZO
Windstoten: 3.68 m/s
max. UV-Index: 0.48
 

Canada

One Comment

  1. Marcus Van Gelder op Facebook 23 augustus 2016 at 10:54 - Reply

    Lange dag donderdag? Volgens mij zijn jullie afgelopen zaterdag 20 augustus naar canada vertrokken. 🙂

Leave A Comment