De dinsdag begon zoals de maandag eindigde: met heel veel mist. Ik keek vanochtend om 7 uur uit het slaapkamerraam en zag dat de mist er nog steeds was. Ze hing als een zware vochtige deken op het duin waarop ik uitzicht heb.
Ik deed het daarom een beetje rustig aan vanochtend: een beetje langer slapen, ontbijten en daarna wat lezen.

Plotseling zag ik vanuit het kamerraam dat het opklaarde. Er waren zelfs blauwe plekken te zien aan de hemel en dat was het teken om te gaan wandelen. Ik maakte snel wat broodjes klaar voor onderweg en ging het strand op. De mist trok voor mij uit en voor het eerst deze week zag ik het strand én de zee.

Schiermonnikoog staat bekend om het breedste strand van Europa. Het strand wordt ook nog eens breder omdat voor de kust veel zandbanken ontstaan die  vaak aan het eiland vastgroeien waardoor het strand nog breder wordt.

Het weer werd mooier en mooier. Boven het strand hing een blauwe lucht en in de verte zag je de mist wegtrekken. Ik besloot een paar kilometer het strand te volgen. Schiermonnikoog is 16 kilometer lang, maar zover zou ik deze keer niet komen. Er waren veel wandelaars op het strand, maar nadat ik het strandpaviljoen De Marlijn had gepasseerd nam dat aantal snel af. De zee was erg rustig en het zicht werd steeds beter waardoor je de schepen die het eiland passeerden goed kon zien.

Toen ik ongeveer acht kilometer had gelopen hield ik het voor gezien en stak het brede strand over in de richting van de duinen. Ik volgde eerst het reddingspad en daarna enkele kleinere paden tussen de duinen die de kwelder invoerden. In de verte zag ik het baken van de Kobbeduinen en ik besloot die richting aan te houden. Het werd een mooie wandeling en na een goed uur lopen bereikte ik het uitzichtpunt van de Kobbeduinen waar ik even pauze hield.

Vanaf de Kobbeduinen gaan fietspaden in de richting van het dorp. Het was nog ongeveer vierenhalve kilometer lopen en ik volgde het slingerende fietspad tot ik enkele wegen langs boerderijen bereikte die tenslotte in het dorp uitkwamen.

Toen ik thuiskwam had ik ongeveer 20 kilometer afgelegd en liep het ook al weer tegen de avond. Moe maar voldaan kwam ik weer bij mijn vakantieverblijf waar een warme douche en bubbelbad wachtte.

By Published On: 4 november 20150 Reacties

Leave A Comment