Vandaag is onze laatste volle dag op Borkum. We maken eerst een wandeling door de stad. Vanaf ons hotel lopen we door de smalle straatjes tot de hoofdweg naar de haven en slaan dan af richting Sûdstrand. Tussen dit strand en het Nordstrand loopt de Burgemeester Kievit Promenade, een brede boulevard langs de kust.

Vanaf hier heb je een prima zicht op de schepen die vanuit de Eemshaven naar de Noordzee of juist naar de haven varen. Eén van die schepen zien we binnenkomen en het duurt niet lang voordat de loodsboot een loods aflevert op het schip. De boot gaat langszij het schip en nadat de loods is afgeleverd vaart het met hoge snelheid weer terug naar de haven.

Op de promenade is veel plaats ingeruimd voor mensen die droog en beschut de bedrijvigheid op zee willen gadeslaan. Er is een soort tribune gemaakt waar je kunt zitten om van het water, de golven en de scheepvaart kunt genieten.

Nadat we bij het Nordstrand zijn aangekomen drinken we nog even koffie bij een van de restaurants. Uiteraard heb je na zo’n wandeling wel trek in wat extra’s.

We gaan even naar het hotel en rusten wat uit voordat we opnieuw de stad ingaan om nog wat inkopen te doen. Daarna wordt het weer tijd voor een wandeling.

We besluiten de nieuwe vuurtoren (gebouwd in de 19e eeuw) te bezoeken om een goed uitzicht over het eiland te krijgen. De toren staat midden in Borkum en om boven te komen moet je meer dan 300 treden beklimmen. We gaan de uitdaging aan en genieten dan van het fantastische uitzicht van de 60 meter hoge toren. We zien Rottumeroog en Rottumerplaat duidelijk liggen en denken zelfs de vuurtoren van Schiermonnikoog te zien. Aan de andere kant het volgende Duitse Waddeneiland, Juist. Ook de haven van Borkum en de Eemshaven zijn duidelijk zichtbaar.

Daarna genieten we op de boulevard even van het uitzicht op zee en van de zon voordat we weer teruggaan naar het hotel en ons klaarmaken voor het avondeten. Het was opnieuw een schitterende dag op Borkum.

Als het donker wordt gaan we nog even terug naar de boulevard om deze voor het laatst in het donker te zien. We kunnen de vuurtoren van Schiermonnikoog op 36 kilometer afstand zien, althans het licht. Ook de boulevard is nog verlicht en de vuurtoren van Borkum laat ook weer zijn licht over de zee schijnen.

By Published On: 3 september 20150 Reacties

Leave A Comment