De eerste dag in Borkum zit er op. Na een goed ontbijt maakten we ons op voor een lange strandwandeling, we wilden naar de zandplaat die je voor Borkum ziet liggen en waar altijd zeehonden liggen uit te rusten. De zon liet zich niet zien, maar gelukkig bleef het wel droog.
Anders dan gistermiddag was het opkomend water en dus moesten we veel verder lopen. Waar we gistermiddag nog konden lopen waren nu kitesurfers actief met het bedrijven van hun sport.

We liepen daarom in een grote boog naar de Noordzee kust waar de golven woest op het strand beukten. De zeehonden zagen we wel, maar alleen van grote afstand. Dichtbij konden we niet komen omdat met borden duidelijk wordt gemaakt dat je het rustgebied van de zeehonden niet mag betreden.

We liepen terug in de richting van de watertoren en bereikten via de duinen waar je veel konijnen ziet een fiets- en wandelpad wat we weer volgden tot Borkum waar we de Boulevard bleven volgen.
Deze Burgemeester Kievit Boulevard loopt een heel eind langs de kust en biedt een goed zicht op de Noordzee en Waddenzee.

In Borkum aten we eerst wat bij een strandtent voordat we de Boulevard verder volgden. Currybratwurst met kartoffelsalat, de worst zat in een potje en het smaakte allemaal prima.

Daarna liepen we verder langs de Boulevard die de kustlijn enkele kilometers volgt. Aan het einde konden we de Eemshaven en het Groningse vasteland duidelijk zien, terwijl ook Rottumeroog en Rottumerplaat goed zichtbaar waren.

We liepen terug door de stad Borkum en passeerden de vuurtoren die meer dan 100 jaar geleden door Duitsland en Nederland samen is gebouwd. Deze toren is nog steeds actief.

We gingen even terug naar het hotel, maar toen de zon zich steeds meer liet zien verlieten we onze kamer al weer snel en verkenden we een stuk van de stad dat we nog niet hadden gezien. We liepen in de richting van de ‘alte’ vuurtoren, een bouwwerk dat doet denken aan de Brandaris op Terschelling. Ook passeerden we een huis waarvan de de tuin was omgeven door een hekwerk van walvisbotten. Deze stammen uit de 18e eeuw toen ook Borkumers waren betrokken bij de Groenlandse walvisvangst.

Om een uur of vijf zochten we een terras waar we weer een biertje dronken (voor mij een Eferdinger Dunkel en voor Janita uiteraard een Berliner Weisse mit Himbeer). Daarna maakten we nog een wandeling op de Boulevard. Inmiddels was zon steeds meer gaan schijnen en ondanks de harde wind was het daar goed toeven. We zaten nog een hele tijd van de zon te genieten.

We besloten de dag met een uitstekende maaltijd bij een van de vele restaurant. Morgen zijn we van plan een fiets te huren om het eiland verder te verkennen.

By Published On: 1 september 20150 Reacties

Leave A Comment