We schrokkenallemaal wakker, de schuifdeur van de coupe werd met veel geweldgeopend en de niet al te vriendelijk ogende hostess schreeuwde onswat toe in het Chinees. Ondertussen klonk door de geluidsinstallatievan de trein de Chinese versie van “Edelweiss”. Al met al was hetgeen leuk ontwaken uit een nachtelijk treinreis. Deze trein was luxerdan de vorige en we hadden met zijn vierden (wij met Ruud en Nina)dan ook een goede nacht doorgebracht.

We stonden snel op en een half uurtjelater stonden we al op het perron van Lanzhou. We verzamelden engingen op zoek naar de bus die ons naar Xiahe zou brengen. Het werdeen rit van een paar uur, eerst over een snelweg, daarna over watkleinere wegen. We stopten twee maal, een keer bij een tankstation,de tweede maal bij de grens van de regio Tibet waar een grote poortde grens markeert.

We zullen twee dagen in het OverseasHotel van Xiaahe blijven, de kamers zijn ruim, maar wel koud. Vandaagis het een warme dag in Xiahe geweest, maar de afgelopen dagen zijnkoud geweest met regen en af en toe sneeuw. Ook voor morgen belooftde weersvoorspelling weinig goeds.

Nadat iedereen wat was bijgekomen vande lange reis gingen we naar het plaatselijke Tibetaanse klooster.Morgen gaan we daar naar binnen voor een

rondleiding, vandaag liepenwe er alleen maar omheen net als de vele pelgrim die hier de kora(pelgrimsrondgang) lopen. Terwijl ze dat doen draaien ze de talrijkegebedsmolens die rondom het klooster zijn opgesteld. Het is eenkleurrijk spektakel, de soms bontgekleurde pelgrims en degebedsmolens.

De avond wordt afgesloten met eenmaaltijd in het restaurant van een Tibetaans/Nederlands echtpaar.

Ik ben in Beijing vergeten mijn fleecevest in de koffer te doen. Morgenochtend eerst maar eens kijken of ikhier een nieuwe kan kopen!

By Published On: 19 mei 20141 Reactie

Tibet

3 februari 2023, 05:49
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
3°C
gevoelstemperatuur: 1°C
luchtdruk: 1016 mb
vochtigheid: 13%
windsnelheid: 1.64 m/s Z
Windstoten: 8.26 m/s
UV-Index: 4.32
zonsopgang: 08:44
zonsondergang: 19:34
Verwachting 4 februari 2023
dag
Zonnig
Zonnig
5°C
windsnelheid: 2.7 m/s Z
Windstoten: 6 m/s
max. UV-Index: 7.27
nacht
Helder
Helder
1°C
windsnelheid: 2.7 m/s Z
Windstoten: 6 m/s
max. UV-Index: 7.27
 

One Comment

  1. Janice 26 mei 2014 at 11:34 - Reply

    Geert toch! Je moet we op je spullen passen hoor!

Leave A Comment