Op zaterdag 10 mei hebben we een grote reis voor de boeg. Deze keer niet naar het westen, maar naar het oosten. Niet naar India waar we een paar jaar geleden een prachtige vakantie doorbrachten, maar nog verder. Een reis die ons naar de Chinese Muur, de Verboden Stad , en het Tianmenplein in Beijing brengt. In de Chinese hoofdstad brengen we de eerste drie dagen door waarna we doorreizen via Pingyao naar Xi’an waar we het wereldberoemde Terracotta leger van de eerste keizer van China kunnen bewonderen. Daarna reizen we door in de richting van Tibet. In Xiahe maken we al kennis met de Tibetaanse cultuur, maar daarna reizen we echt naar het dak van de wereld. Vanaf Xiahe reizen we met de nieuwste hypermoderne trein naar Lhasa, de Tibetaanse hoofdstad. Onderweg kunnen we genieten van een spectaculair uitzicht want deze trein met drukcabines bereikt een hoogte van wel 5200 meter en is daarmee de hoogste treinreis ter wereld. Hoogteziekte ligt op de loer voor mensen als ons die gewend zijn op zeeniveau te leven, maar gelukkig bestaan daar pilletjes voor!
We blijven een kleine twee weken in Tibet en bezoeken na de hoofdstad nog enkele andere plaatsen waaronder de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest! Aan de voet van die berg verblijven we één nacht in het kloosterhotel van Rongbuk, iets dat ongetwijfeld een bijzondere ervaring gaat worden. Het mag duidelijk zijn dat we in Tibet, maar zeker in Rongbuk geen viersterren hotels zullen aantreffen!
Na Tibet reizen we door naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal waar we de laatste drie dagen van onze vakantie zullen doorbrengen.
Ongetwijfeld gaan we in al die plaatsen nieuwe en interessante dingen zien, ontmoeten we diverse mensen en maken kennis met bijzonder eten wat ook weer een nieuwe ervaring zal zijn.

Op deze website regelmatig verslagen van onze belevenissen. Ongetwijfeld zal dat niet elke dag kunnen, want het breedband internet staat vooral in Tibet op zijn zachtst gezegd nog in de kinderschoenen. Kom regelmatig terug en beleef onze reis mee!

By Published On: 5 mei 20142s Reacties

Tibet

3 februari 2023, 06:08
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
3°C
gevoelstemperatuur: 1°C
luchtdruk: 1016 mb
vochtigheid: 13%
windsnelheid: 1.64 m/s Z
Windstoten: 8.26 m/s
UV-Index: 4.32
zonsopgang: 08:44
zonsondergang: 19:34
Verwachting 4 februari 2023
dag
Zonnig
Zonnig
5°C
windsnelheid: 2.7 m/s Z
Windstoten: 6 m/s
max. UV-Index: 7.27
nacht
Helder
Helder
1°C
windsnelheid: 2.7 m/s Z
Windstoten: 6 m/s
max. UV-Index: 7.27
 

2 Comments

  1. Janice 9 mei 2014 at 21:19 - Reply

    Ik wens jullie ontzettend veel plezier op deze bijzondere reis! SAFE JOURNEY…XO

  2. Bert en Ria 13 mei 2014 at 21:52 - Reply

    Hoi Janita en Geert,
    Wij zijn blij dat jullie zijn aangekomen en de reis zijn begonnen wij wensen jullie heel veel plezier, indrukken en ervaringen toe. Bij thuiskomst horen we met veel plezier alle verhalen en zien we graag jullie foto s zodat we een klein beetje mee kunnen genieten. Natuurlijk volgen wij alles via deze site. Liefs onsxxx

Leave A Comment