Vandaag stond geen fietstocht op het programma. Het weer was er misschien ook wel te warm voor.
We wilden de stad verkennen en we gingen naar het VVV bureau van de stad om te informeren naar de mogelijkheden van een rondleiding. Helaas bleek die op elke dag van de week te gaan, behalve op maandag.

Onze Canadese gasten besloten daarop toch maar een fietstochtje in de omgeving te maken, wij brachten onze fietsen terug naar het hotel en besloten te voet het oude historische stadscentrum te gaan verkennen. Het zou vandaag erg warm worden en dus leek de ochtend prima geschikt voor een bezoek aan de stad.

We dwaalden wat door de oude en smalle straatjes, en kwamen tenslotte uit bij de oude Dominicaner kerk en klooster dat nu in gebruik is als museum. In dat museum aandacht voor moderne kunst en voor het lange verleden van de stad Krems en buurstad Stein. In de kelder van het klooster was een hele afdeling gewijd aan de wijnbouw waar deze streek ook bekend om is.

Na een goede lunch bij een restaurantje gingen we weer terug naar het hotel waar we ons net als de anderen terugtrokken bij het zwembad dat hoog boven het hotel is gelegen (meer dan 60 treden) op de rots waar het hotel tegenaan is gebouwd.
We bleven er enkele uren liggen, zwemmen en luieren en genoten daarna in de stad van een goede maaltijd. Morgen staat de laatste etappe naar Wenen op het programma. Het belooft weer uitstekend en dus ook warm fietsweer te worden.

By Published On: 17 juni 20130 Reacties

Leave A Comment