De laatste dagen van onze vakantie in de Bulkley Valley zijn aangebroken en zo langzamerhand komt de terugreis weer dichterbij. We hebben deze week nog een wandeling gemaakt en daarbij veel foto’s gemaakt van wilde bloemen.
Ook één van de meest beruchte roofdieren van Canada hebben we daarbij op de gevoelige plaat vastgelegd. Dit dier is klein, maar de meeste wandelaars nemen veel voorzorgen om een ontmoeting met dit dier te ontlopen, iets dat echter niet of nauwelijks lukt. Het is namelijk een vasthoudend type!

Toen ik ‘s-avonds de foto van die dag nog even bekeek, was ook Hudson, de zoon van Vanessa en Aaron erg belangstellend en bij elke foto maakte hij wel een opmerking. Eén keer vertonen was niet genoeg, ook bij de tweede keer bleef hij belangstellend naar het beeldscherm kijken.
Woensdag was het tijd om afscheid te nemen van de wandelclub van ‘oude’ mannen waarmee ik een paar woensdagen een wandeling heb gemaakt. De laatste wandeling vertrok van de parkeerplaats van Fossil Beds bij Smithers. We liepen een paar kilometer in de richting van Harvey mountain en pauzeerden toen een tijdje alvorens weer terug te lopen. Dat lopen gaat natuurlijk niet in één keer. Onderweg wordt er nog wel eens gestopt om van alles en nog wat te bespreken, maar natuurlijk ook om wat te rusten.

Een sport die door veel mensen in Canada wordt beoefend is golf. Anders dan in Nederland hoef je geen lid te zijn van een golfclub om de sport te beoefenen, maar ga je gewoon naar een golfbaan en betaalt daar een paar dollar om 9 of 18 holes te spelen.

Ook wij gaan samen met Cor en Judy nog een keer naar de 18-holes golfbaan bij Smithers om te spelen. Met twee golf sets gaan we proberen de 18 holes in zo weinig mogelijk slagen door te komen. Dat is moeilijker dan het lijkt. Om de bal op de green te krijgen lukt vaak nog wel in twee of drie slagen, maar om daarna de bal in het putje te krijgen is vaak een heel karwei. Maar al te vaak sla je te hard of te zacht en rolt de bal het putje voorbij of blijft vlak er voor liggen.
Natuurlijk raken wij als onervaren golfers ook nog wel eens een bal kwijt. Als de bal naast de baan in het hoge gras, struikgewas of tussen de bomen verdwijnt is het vaak een hele klus deze weer te vinden. Zo sla ik de bal een keer het struikgewas in en lukt het me niet de bal terug te vinden. Dat ook anderen de bal wel eens kwijt raken en niet meer terugvinden blijkt uit het feit dat wel drie andere ballen vindt waaronder een roze. Ik besluit maar met de laatste verder te spelen, maar sla ook niet weer net zo hard de struiken in. Weer vind ik drie andere ballen waaronder nu een mooie ‘gouden’ bal. Hiermee blijf ik spelen, niet dat het spel verbeterd, maar het is wel een mooie bal die bovendien in het gras makkelijk is terug te vinden.
Op de laatste hole blijkt echter dat het gezegde “Easy come, easy go” ook op de golfbaan geldt. Ik sla de mooie gouden bal tussen de bomen en ondanks speurwerk van ons allemaal lukt het niet deze weer terug te vinden. Ongetwijfeld zal iemand anders die zijn bal verliest deze ‘gouden’ bal weer eens terug vinden. Het is inmiddels bloedwarm geworden op de golfbaan en na nog wat boodschappen te hebben gedaan, gaan we weer naar Round Lake terug. Janita en Judy gaan nog even zwemmen in het meer, maar verlaten het water al snel na de eerste donderslag.

Langzaam komt de onweersbui dichterbij en als de eerste regendruppels vallen duurt het niet lang voordat een enorme regen- en hagelbui losbreekt. Het onweer lijkt niet uit de vallei te kunnen komen en lijkt elke keer weer terug te keren. Pas na een paar uur verdwijnen de onweersbuien en wordt het weer rustig. Het onweer is er wel de reden van dat we de laatste mogelijkheid om in de Dragon boat te peddelen deze keer hebben overgeslagen.

By Published On: 28 juli 20122s Reacties

Weer Telkwa

2 februari 2023, 11:13
Sneeuw
Sneeuw
-2°C
gevoelstemperatuur: -8°C
luchtdruk: 1008 mb
vochtigheid: 80%
windsnelheid: 5.66 m/s Z
Windstoten: 4.09 m/s
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:16
zonsondergang: 17:07
Verwachting 3 februari 2023
dag
Sneeuw
Sneeuw
1°C
windsnelheid: 1.47 m/s ZO
Windstoten: 2.62 m/s
max. UV-Index: 0.53
nacht
Sneeuw
Sneeuw
-4°C
windsnelheid: 1.47 m/s ZO
Windstoten: 2.62 m/s
max. UV-Index: 0.53
 

Canada

2 Comments

  1. ina 28 juli 2012 at 09:16 - Reply

    hoi,zo heeft het bij ons steeds geregend.de laatste week was schitterend,jullie hebben het getroffen,mooie verslagen,voor straks welkom thuis.gr.van ons allemaal.

  2. Ria 30 juli 2012 at 11:26 - Reply

    Hoi Janita en Geert,

    Alvast een hele goede terugreis gewensd, tot gauw!

    Ria

Leave A Comment