Vrijdag kwamen we weer terug aan Round Lake. ‘s-Morgens waren we vroeg opgestaan om te ontbijten in het restaurant van Bell 2 lodge. Daarna genoten we nog even een kwartiertje van de hottub voor we op weg gingen. Het was nog een rit van zo’n 400 kilometer.

Het was opnieuw mooi weer met een blauwe hemel waardoor we de omringende bergen deze keer goed konden zien. Af en toe stopten we om van het uitzicht te genieten. Ook een zwarte beer liet zich nog zien in de berm, maar er was geen plaats om stil te staan zodat we maar doorreden. Toen we bij de splitsing naar Kitwanga kwamen stopten we nog even bij het provinciale park met de mooie naam Mediazine Park. In dit park kun je kamperen, maar er zijn ook parkeerplaatsen ingericht voor dagjesmensen. We parkeerden op zo’n plek en maakten van de gelegenheid gebruik om de benen te strekken en wat mooie foto’s te maken. Lang bleven we niet, want de muskieten genieten blijkbaar ook van het mooie weer en gaan op jacht!

In Kitwanga tankten we nog een keer en reden daarna highway 16 op. Nog een keer stopten we onderweg om een foto te maken van de Hudson Bay Glacier, de gletsjer op de berg bij Smithers die ditmaal door de onbewolkte hemel goed zichtbaar was. Daarna was het nog slechts 30 kilometer naar Round Lake. Toen we afsloegen van de highway en de gravelweg opreden kregen we nog een verrassing. Aan de rechterkant van de weg graasde een beer in het veld. Voordat hij uit het zicht verdween konden we deze nog net filmen. Het was een nieuwsgierige beer: als je riep stond hij stil, ging staan en keek eventjes om.

Inmiddels is het heel ander weer geworden. Het is echt zomer met temperaturen boven de 25. Dat roept natuurlijk om luieren op het privé strand van de Van der Meulens.
Het water van het meer is inmiddels ook goed opgewarmd zodat zwemmen aantrekkelijk wordt. Dat hebben we dan ook gedaan. Lekker luieren, een boek lezen en wat zwemmen.
In één van de bomen zat voortdurend een Golden Eagle te kijken. Het dier was echter niet van plan te gaan vliegen, daar moesten we lange tijd op wachten. Ook een vishavik zien
we regelmatig rond Round Lake. Samen met een Bald Eagle die ook vaak rondvliegt lijken ze niet alleen in vis geïnteresseerd, maar ook in de twee jonge loons (ijsduikers) die onder begeleiding van hun ouders op het meer zwemmen. De ouders laten de jongen echter niet uit het oog en vaak horen we de waarschuwingsroep van de oudere vogels als één van de roofvogels weer eens over het meer vliegt.

By Published On: 16 juli 20121 Reactie

Weer Telkwa

2 februari 2023, 11:13
Sneeuw
Sneeuw
-2°C
gevoelstemperatuur: -8°C
luchtdruk: 1008 mb
vochtigheid: 80%
windsnelheid: 5.66 m/s Z
Windstoten: 4.09 m/s
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:16
zonsondergang: 17:07
Verwachting 3 februari 2023
dag
Sneeuw
Sneeuw
1°C
windsnelheid: 1.47 m/s ZO
Windstoten: 2.62 m/s
max. UV-Index: 0.53
nacht
Sneeuw
Sneeuw
-4°C
windsnelheid: 1.47 m/s ZO
Windstoten: 2.62 m/s
max. UV-Index: 0.53
 

Canada

One Comment

  1. ina 20 juli 2012 at 11:56 - Reply

    hallo vakantiegangers,mooie verslagen hebben jullie gemaakt.geniet nog maar even want hier is het herfst.groet van ons allemaal.

Leave A Comment