Het weer werd afgelopen week steeds beter, de temperaturen stijgen en ook de paraplu kan thuisblijven. Het wordt weer eens mooi weer in de Bulkley Valley.

Dat kwam goed uit want woensdag stond de wekelijkse hike (wandeling) van Gary en zijn vrienden weer op het programma waarvoor ik ook was uitgenodigd. Om tien uur was ik in Smithers bij Gary waar iedereen al klaar stond. We gingen met twee auto?s naar de Toboggan Creek Fish Hatcheries vlak buiten Smithers. We parkeerden de auto’s op het parkeerterrein van de Hatchery en staken vervolgens de spoorweg over om daarna een gravel road te bereiken waar we een paar kilometer op zouden blijven.

Alle deelnemers aan de wekelijkse wandeltochten zijn gepensioneerd en soms flink op leeftijd. Dit geldt zeker voor de 85-jarige Bill die zijn leven lang als bushpilot in BC en Alaska heeft gewerkt. De wandeltochten zijn niet alleen om te wandelen, onderweg wordt over van alles gepraat: politiek, godsdienst, vrouwen, vissen, jagen, de economische toestand in de wereld, noem het maar op.

Na een paar kilometer slaan we af op een privé weg en blijven die nog een paar kilometer volgen voordat we een picnicbank bereiken waar we de lunch gebruiken. Ook tijdens de lunch gaan de gesprekken in volle hevigheid door. Daarna wordt het tijd weer terug te gaan. Er wordt onderweg vaak gestopt, soms om te praten, maar vaak (altijd?) om even bij te komen van het wandelen.
We hebben er meer dan 12 kilometer opzitten als we de hatchery weer bereiken. Daar worden we begroet door Max Schaft die ons een glaasje zelfbereide aardbeienwijn aanbiedt. Het gaat er wel in, het smaakt bijzonder goed.
Daarna gaan we terug naar Smithers waar we bij Gary nog wat eten en drinken. De lichamelijke inspanning moet immers wel gecompenseerd worden!

Zaterdagmorgen maakten we kennis met het fenomeen garagesale. Als je gaat verhuizen of van je overbodige spullen af wilt komen, is dat de manier. Je zet een bord aan de kant van de weg, en zet een advertentie aan de kant, je zet al je spullen met een prijsje er bij op tafels op je eigen erf en de klanten komen er op af. Er kan natuurlijk afgedongen worden en dat gebeurt ook veelvuldig. Janita tikte vorige week al voor 25 cent een boek op de kop, en ook dit weekeinde was ze weer succesvol. Een niet gebruikte braadpan voor Judy (slechts 1 dollar) en een aantal Engelse kookboekjes.

Elke zaterdag wordt in Smithers ook de farmers market gehouden, een drukt bezocht evenement waar lokale boeren en tuinders hun producten aanbieden en waar ook een gezellige sfeer wordt gemaakt door de muziek. We gaan er even heen en lopen ook nog een oude kennis tegen het lijf: Joe Hugg die een aantal jaren geleden met Derwin onze gast was. Ook Joe staat op de markt met producten uit eigen tuin.

By Published On: 9 juli 20120 Reacties

Weer Telkwa

3 februari 2023, 06:43
Stortbuien
Stortbuien
0°C
gevoelstemperatuur: -2°C
luchtdruk: 1001 mb
vochtigheid: 100%
windsnelheid: 1.54 m/s WNW
Windstoten: 4.47 m/s
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:16
zonsondergang: 17:07
Verwachting 3 februari 2023
dag
Sneeuw
Sneeuw
2°C
windsnelheid: 1.35 m/s ZO
Windstoten: 3.68 m/s
max. UV-Index: 0.48
nacht
Sneeuw
Sneeuw
-2°C
windsnelheid: 1.35 m/s ZO
Windstoten: 3.68 m/s
max. UV-Index: 0.48
 

Canada

Leave A Comment