Smithers is maar een kleine stad in het noordwesten van British Columbia. De stad die op vier uur rijden van Prince George ligt is echter beslist een levendige stad. Er worden veel activiteiten georganiseerd voor en door de inwoners van de stad en de verre omtrek. Zo werd dit jaar voor de negenentwintigste maal het Midsummer music festival gehouden. Het festival dat duurt van vrijdag tot en met maandag wordt mogelijk gemaakt door de inzet van veel vrijwilligers die allemaal belangeloos meewerken.

Ook aan muzikanten is geen gebrek. Naast vele lokale artiesten uit de stad en omringende plaatsen zijn er ook veel grote acts ingehuurd. Dit jaar waren dat bijvoorbeeld King Crow and the Ladies from Hell uit het naburige Terrace, Good for Grapes uit Vancouver en Little Miss Higgins uit Saskatchewan.

Jammer genoeg werkte het weer niet op alle dagen mee. Vrijdagavond was regenachtig en koud weer waardoor de opkomst van het publiek een beetje tegenviel. Zaterdag was het weer de hele dag een stuk beter en kon het publiek naast de muziek ook af en toe van de zon genieten. Zaterdagavond was een stuk warmer dan een avond eerder. Zondag was aardig weer, maar af en toe moesten toch de paraplu’s er aan te pas komen om de hevige regenbuitjes te trotseren. Het mocht de pret niet drukken, het publiek en ook wij genoten van de optredens van de diverse artiesten en natuurlijk ook van de verscheidenheid aan genres die werden gebracht.

Hieronder een kleine impressie van het festival en enkele optredens.

By Published On: 6 juli 20120 Reacties

Weer Telkwa

2 februari 2023, 11:25
Sneeuw
Sneeuw
-2°C
gevoelstemperatuur: -8°C
luchtdruk: 1008 mb
vochtigheid: 80%
windsnelheid: 5.66 m/s Z
Windstoten: 4.09 m/s
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:16
zonsondergang: 17:07
Verwachting 3 februari 2023
dag
Sneeuw
Sneeuw
1°C
windsnelheid: 1.47 m/s ZO
Windstoten: 2.62 m/s
max. UV-Index: 0.53
nacht
Sneeuw
Sneeuw
-4°C
windsnelheid: 1.47 m/s ZO
Windstoten: 2.62 m/s
max. UV-Index: 0.53
 

Canada

Leave A Comment