Na de bruiloft werd het tijd om naar huis te gaan. Dat is in de geval de boerderij aan Round Lake waar Cor en Judy wonen en wij tijdens onze vakanties logeren. We gaan met Gary en Dianne omdat die de meeste ruimte in hun auto hebben. Het is niet de bedoeling om in één keer de afstand af te leggen (zo’n 14 uur rijden), maar we gaan nog langs bij zoon Devon en dochter Yvette die respectievelijk in Summerland en Enderby wonen.

Voordat we op weg gaan brengen we eerst nog bezoek aan een oude vriend van Gary die in Ladner, vlakbij de Amerikaanse grens woont. We rijden van Burnaby naar Ladner en zoeken daar eerst een restaurantje om te gaan lunchen. Het is druk in Ladner als we aankomen, er blijkt een markt te zijn.
Als we de auto geparkeerd hebben en naar de markt lopen, blijkt het een grote en drukke markt te zijn. Het mooie weer zal daar uiteraard aan bijdragen. Op de markt is van alles te zien en uiteraard zijn vooral Dianne en Janita in hun nopjes. Het is erg gezellig, en ook de muziek is prima verzorgd.

Na in een restaurantje te hebben gegeten brengen we een bezoek aan Art Zeip en na een uur begeven we ons op weg. Als we Hope bereiken, besluiten we om daar te stoppen en hotel op te zoeken. Hope is o.a. bekend geworden door Sylvester Stallone die daar zijn film Rambo opnam. In die film blijft van het stadje weinig over, maar gelukkig blijkt daar niets van waar te zijn als we nog even een wandelingetje maken. Wel blijkt het water in de rivier ook hier hoog te staan, iets waar meer gebieden in BC last van hebben zoals we nog zullen ontdekken.

De andere dag rijden we highway 3 op en rijden we door o,a, het Manning provincial park. Vanuit Manning reizen we weer noordwaarts in de richting van Princeton en daarna gaat het weer zuidwaarts in de richting van Osoyoos. Normaal gesproken is de temperatuur hier zo’n 30c, maar ook hier valt de zomer tegen. De temperatuur ligt zo’n 10 graden onder het normale niveau, maar gelukkig is het wel droog. We laten Osoyoos links liggen en rijden via Oliver naar Penticton, een grote plaats aan de zuidkant van het immens grote Okanagan lake.

Samen met kennissen van Gary en Dianne gaan we wat eten in de McDonalds voordat we verder reizen naar Summerland waar Gary’s zoon Devon woont met zijn gezin. Hier zullen we ook de nacht doorbrengen. Na het eten gaan we nog met Devon mee naar Penticton waar zoon Rylan zijn voetbaltraining heeft. Rylan is een voetbaltalent die dit jaar samen met een groot deel van zijn team in Madrid is geweest en daar ook een training heeft gehad van enkele trainers van Real. Ook hebben ze een wedstrijd van de Koninklijke bijgewoond in het Bernabéu stadion.
Dat Rylan ook een echte fan is van Real Madrid is te zien op zijn slaapkamer waar wij de nacht doorbrengen. Posters van Real Madrid etc. sieren de kamer. Als we ‘s-morgens wakker worden kijken we recht in het gezicht van Ronaldo.

‘s-Morgens verlaten we Summerland en gaan op weg naar Enderby. We rijden langs het 135 kilometer lange Okanagan Lake en via Peachland bereiken we Kelowna, waar we echter niet het meer oversteken over de brug, maar via een andere weg het meer omrijden om ten noorden van Vernon, de stad aan de noordkant, uit te komen. Via Vernon rijden we naar Lumby waar we iets gaan eten. Lumby ligt aan de Shuswap rivier en ook hier is te zien dat men rekening houdt met een hogere stand van de rivier. Aan de kant van de weg is al een rij zandzakken gelegd.
Op een half uurtje rijden van Lumby ligt Cherryville, waar we Jesse en Desi bezoeken, die als enige van de neven en nichten niet aanwezig waren op de bruiloft. Desi is hoogzwanger en was daarom niet in staat zoveel te reizen.
Als we weggaan moeten we eerst nog een wiel verwisselen omdat de band helemaal leeg blijkt te staan. We rijden weer terug naar Lumby om daar de band te laten repareren.

In Enderby brengen we de nacht door bij Yvette, de tweelingzuster van Devon, die is getrouwd met Brent. Samen met hun vier kinderen wonen ze in het midden van het dorp. Na het eten lopen we nog even naar het centrum van het dorp. De Shuswap rivier is in Enderby buiten haar overs getreden en vrijwilligers proberen met zandzakken de schade zoveel mogelijk te bereiken.
Later rijden we nog even naar een uitzichtpunt boven het dorp, ook vanaf hier is goed te zien hoe bepaalde gedeeltes van het dorp onder water staan.

Een dag later gaan we weer op weg naar huis. Vlak buiten Enderby nemen we een kleinere weg die ons naar highway 97 brengt, op weg naar Kamploops. Even verder verlaten we ook deze weg weer om een kleinere weg binnendoor te nemen. Bij een tankstation waarschuwt de eigenaar ons voor de schildpadden die regelmatig deze weg oversteken. We kijken goed uit, maar als we Kamloops bereiken hebben we geen enkele schildpad gezien.

Via Savona bereiken we Cache Creek, waar we in een Chinees restaurant de lunch gebruiken. Het is na 12 uur, dus de halve finale wedstrijd tussen Portugal en Spanje is op de TV. De Chinese serveerster is net als de rest van het personeel in de ban van het voetbal en lijkt duidelijk op de hand van Portugal en dus Ronaldo. We kijken nog even mee tot na de eerste verlenging en gaan dan weer verder op weg naar Prince George, de grootste stad in het noorden van BC.
Waren we eerst van plan om nog te overnachten in een hotel in Prince George, als we daar tegen zevenen aankomen besluiten we toch maar om de resterende 350 kilometer nog de zelfde dag af te leggen. We kopen in de Superstore nog wat proviand voor onderweg en komen tegen elf uur die avond aan op Round Lake waar we al vrij snel ons bed opzoeken.
Het voelt als thuiskomen!

By Published On: 2 juli 20121 Reactie

Weer Telkwa

3 februari 2023, 06:43
Stortbuien
Stortbuien
0°C
gevoelstemperatuur: -2°C
luchtdruk: 1001 mb
vochtigheid: 100%
windsnelheid: 1.54 m/s WNW
Windstoten: 4.47 m/s
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:16
zonsondergang: 17:07
Verwachting 3 februari 2023
dag
Sneeuw
Sneeuw
2°C
windsnelheid: 1.35 m/s ZO
Windstoten: 3.68 m/s
max. UV-Index: 0.48
nacht
Sneeuw
Sneeuw
-2°C
windsnelheid: 1.35 m/s ZO
Windstoten: 3.68 m/s
max. UV-Index: 0.48
 

Canada

One Comment

 1. Ria 3 juli 2012 at 21:15 - Reply

  Hoi Familie,

  Nog van harte gefeliciteerd met Jeffrey!

  Leuk om te lezen dat jullie na wat omzwervingen toch zijn aangekomen bij “home sweet home”.

  We zullen zeker meelezen en de reis volgen nog heel veel plezier daar.

  Ria

Leave A Comment