Woensdagmiddag waren we aangekomen in Dingle en daar brachten we ook donderdag de hele dag door. Er is genoeg vertier in het vissersplaatsje op de noordkant van het Dingle schiereiland. Er zijn 52 kroegen, restaurants en heel wat winkels. Ook aan de haven is genoeg te zien. Er liggen vissersboten aan de kade, vissers zijn bezig hun netten te herstellen en natuurlijk kun je ook altijd naar de toeristen kijken die langskomen.

In het oude klooster van de Presentation Sisters is de kapel te bezichtigen die vooral bekend is vanwege de mooie gebrandschilderde ramen die zijn ontworpen door de Ierse kunstenaar Harry Clarke. Ook de kloostertuin van het klooster is het bezichtigen waard. Wat vooral opvalt is de grote, maar vooral hele brede boom die met zijn takken de hele begraafplaats van het klooster overschaduwd.

Uiteraard doen we ook een paar souveniraankopen als herinnering aan onze bezoek aan Dingle dat verder opvalt door de bont gekleurde huizen. Een andere attractie is Fungi. Deze dolfijn kwam als jong dier in de haven van Dingle terecht en is daar altijd gebleven. Er gaan boottochtjes om hem te zien, maar door het stormachtige weer varen die vandaag niet uit.

Vrijdagmorgen staan we weer vroeg op. De tocht voert vooral langs de kust naar het plaatsje Dunquin dat aan de westkust is gelegen. Het zal een lange wandeling worden. We wandelen eerst Dingle uit en komen al snel op een smal weggetje richting Ventry. Halverwege klimmen we door een smal paadje de heuvel op. Als we terugkijken hebben we een schitterend uitzicht op Dingle.

Even later zien we aan de andere kant het strand van het plaatsje Ventry liggen dat op 9 kilometer van Dingle ligt. We bereiken het plaatsje sneller dan we verwachten en pauzeren even bij een restaurant waar we wat soep en een broodje eten. Daarna dalen we af naar het strand en maken een wandeling naar de andere kant van de baai waar we het strand weer verlaten.

Via een smal weggetje dat wordt omzoomd door hoge muren die helemaal met braamstruiken etc. zijn begroeid bereiken we de hoofdweg waar we een paar kilometer opblijven voordat we weer rechtsaf kunnen slaan op een weggetje dat ons weer de heuvel opbrengt. Vanaf hier hebben we een goed uitzicht op de hoge kliffen die de kust vormen. Het pad verdwijnt en we volgen de muur die door het veld loopt. We zullen vele kilometers langs deze muur lopen. Onderweg natuurlijk veel schapen, maar ook zien we een aantal vreemde ronde bouwsels in het land. Het zijn Beehive Cells (ze lijken op bijenkorven) die gebouwd zijn door monniken die hier tussen 700 en 800 jaar na Chr. leefden.

Af en toe dalen we en dan stijgen we weer flink. Op een gegeven ogenblik zien we in de verte de Blasket eilanden liggen en als we weer een heuvel over zijn zien we ook het plaatsje Dunquin liggen. Via een steile afdaling bereiken we de weg waar we een schitterend uitzicht hebben over het strand. We denken er bijna te zijn, maar komen bedrogen uit. We moeten nog een paar kilometer lopen totdat we eindelijk het volgende B&B bereiken. Onze gastheer van vanavond geeft ons gelijk als we zeggen dat? we denken dat de afstand meer dan 22 km. is. Volgens hem is het zeker 25 of 26. We zijn negen uur onderweg geweest.

We kijken wel terug op een geslaagde dag. Van de verwachte regen kwam gelukkig weinig terecht, maar als we ?s-avonds in het restaurant zitten te eten slaat de regen tegen het de ramen.
Morgen een korte tocht naar Ballydavid, volgens de beschrijving slechts vier uur. Volgens verwachting zal het morgen ook weer grotendeels droog zijn.

By Published On: 28 mei 20110 Reacties

Dingle

3 februari 2023, 07:28
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
10°C
gevoelstemperatuur: 7°C
luchtdruk: 1029 mb
vochtigheid: 85%
windsnelheid: 5.18 m/s ZW
Windstoten: 13.12 m/s
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:18
zonsondergang: 17:30
Verwachting 4 februari 2023
dag
Stortbuien
Stortbuien
10°C
windsnelheid: 8.55 m/s ZZW
Windstoten: 13.44 m/s
max. UV-Index: 0.28
nacht
Stortbuien
Stortbuien
6°C
windsnelheid: 8.55 m/s ZZW
Windstoten: 13.44 m/s
max. UV-Index: 0.28
 

Leave A Comment