Als we wakker worden regent het. Soms hard, soms lijkt het bijna droog te zijn. We ontbijten en maken ons klaar voor de wandeling naar Dingle, het vissersplaatsje aan de zuidkust van het schiereiland. Ook John en Jennie melden zich voor de wandeling, Jennie loopt mee en John brengt eerst hun huurauto naar Dingle en zal ons dan onderweg tegemoet wandelen.

We vertrekken in een stormachtige wind. We volgen de weg enkele honderden meters en slaan dan af in de richting van Inch. Daarna nemen we rechts een weggetje dat volgens het bord naar Minard Castle leidt. Het is een klein weggetje dwars door de landerijen dat langzaam omhoog kruip. Ondanks de bewolking is het uitzicht op de valleien en landerijen nog steeds prachtig.

Minard Castle is een vervallen kasteeltje dat aan de kust staat en ooit is verwoest door een aanval van Cromwell. We nemen even de tijd om het kasteel te bekijken (van afstand, want op een bord wordt gewaarschuwd voor vallend puin) en lopen dan door in de richting van Lispole waar we de lunch zullen gebruiken. Het regent af en toe flink en regelmatig schuilen we dan ook voor de buien.

Als we verder lopen komt John ons tegemoet. Hij heeft de auto geparkeerd in Lispole en volgens hem is het nog een uur lopen naar de benzinestation waar we kunnen lunchen. De wandeling gaat over enkele kleine weggetjes en af en toe komen we door kleine nederzettinkjes van een enkele boerderijen. Na een uur bereiken we Lispole en pauzeren daar. De eigenaar van het benzinestation tipt ons over een pub in Dingle waar elke avond traditionele Ierse muziek wordt gespeeld.

We gaan weer verder zonder John die terugrijdt naar Dingle en daar vandaan ons weer tegemoet zal lopen.? We maken een praatje met een schapenboer die Nederland erg goed kent omdat hij regelmatig in ons land is voor de handel. Vlak daarna gaan we van de weg af en voert de route door het land. We lopen over een paar paden die erg modderig zijn en regelmatig moeten we door of over hekken. Dat laatste wordt gemakkelijk gemaakt door de houten of stenen trapjes die naast de hekken zijn gebouwd.

Na een kleine twee uur doemt John weer op, hij heeft anderhalf uur gelopen om ons te vinden en dat is dus ook de tijd die we nog voor de boeg hebben. We moeten een grote vallei oversteken en wandelen eerst een hele tijd op een pad voordat we een brug bereiken waar we de rivier kunnen oversteken. Dan is het nog een lange weg omhoog voordat we vanaf de top Dingle zien liggen. Droog aankomen zullen we niet, het begint te spoelen en het regent stevig door tot we Dingle bereiken.

We zoeken ons B&B op waar we twee nachten zullen verblijven en worden hartelijk ontvangen door eigenaresse Marian McCarthy. Onze modderige schoenen trekken we uit en Marian biedt aan om ze schoon te maken zodat we vrijdag weer met goed schoeisel verder kunnen lopen.

Zo?n wandeling maakt natuurlijk erg hongerig en we laten ons de maaltijd in het Dingle hotel dat vlak bij de haven ligt dan ook goed smaken. Ook een pint Guinness gaat er wel in. Daarna gaan we naar de pub met de naam ?The Courthouse?. Het duurt lang voordat de muziek begint, maar het wachten is de moeite zeker waard. Tot een uur of twaalf treden verschillende lokale artiesten op en er hangt een gezellige sfeer.
Morgen blijven we nog in Dingle en zullen we het stadje gaan verkennen. We hopen daarbij op wat beter weer dan vandaag.

By Published On: 26 mei 20110 Reacties

Dingle

3 februari 2023, 07:28
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
10°C
gevoelstemperatuur: 7°C
luchtdruk: 1029 mb
vochtigheid: 85%
windsnelheid: 5.18 m/s ZW
Windstoten: 13.12 m/s
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:18
zonsondergang: 17:30
Verwachting 4 februari 2023
dag
Stortbuien
Stortbuien
10°C
windsnelheid: 8.55 m/s ZZW
Windstoten: 13.44 m/s
max. UV-Index: 0.28
nacht
Stortbuien
Stortbuien
6°C
windsnelheid: 8.55 m/s ZZW
Windstoten: 13.44 m/s
max. UV-Index: 0.28
 

Leave A Comment