Vandaag maakten we dan de eerste wandeling over het Dingle schiereiland. Om acht uur kregen we eerste een stevig Iers ontbijt voorgeschoteld door Kathleen Daley die elke keer maar weer kwam vragen of we wel genoeg hadden en ons op het hart drukte dat wat extra moeite voor haar geen enkel probleem was.

Even later zwaaide ze ons uit en gingen we op weg naar Annascaul waar we opnieuw de nacht gingen doorbrengen in een B&B. In de winkel van het benzinestation kochten we eerst nog wat broodjes etc. voor onderweg en daarna sloegen we de weg in die ons naar de Dingle Way zou brengen, het wandelpad over het schiereiland. Al snel bereikten we het pad en begonnen we aan een klim over de heuvels die ons een goed uitzicht boden op de valleien en bergen om ons heen.

De harde wind die gisteren nog het land geselde was gelukkig in kracht afgenomen en de temperatuur was ook een stuk beter. Het duurt dan ook niet lang of de eerste jassen gaan al weer uit. Het is bewolkt, maar regen wordt vandaag niet? verwacht.

De bewegwijzering van het pad is uitstekend en we hebben dan ook geen enkele moeite om op het juiste pad te blijven. We verlaten de landerijen en lopen een hele tijd door een vlakte die wordt onderbroken door verschillende kleine stroompjes. Het land is ideaal voor de schapen die er grazen en er blijkbaar van genieten. Ze kijken de wandelaars verbaasd na en komen niet te dichtbij.

We komen weer op de weg en vlak bij een boerderij pauzeren we even en drinken we wat. Het pad gaat weer van de weg af en we klimmen weer naar boven om daar opnieuw zicht te hebben op de Atlantische oceaan, maar nu aan de zuidkant van het schiereiland. We zijn nu vlak bij het dorpje Inch en we zien het brede strand dat daar ligt. We dalen af naar het dorpje en drinken een kop koffie in een restaurant. We maken een praatje met een echtpaar uit de buurt van Boston. Ze vinden het een hele prestatie dat we dat hele stuk per voet afleggen.
Op het terras van het restaurantje eten we onze lunch en gaan dan op weg. We zoeken het pad weer op en vervolgen onze weg die aan beide kanten wordt omzoomd door grote struiken fuchsia’s. Onderweg maken we nog een praatje met een boer die bezig is zijn omheining te repareren. Die omheiningen worden gemaakt van keien die op elkaar worden gestapeld. Het is een bijzonder gezicht als je die velden tegen de hellingen ziet die worden gescheiden door die kunstig op elkaar gestapelde stenen.

We komen weer op de weg en zien in de verte Annascaul liggen. In een veld zien we nog een ?standing stone’, een rechtopstaande steen die ooit lang gelegen door de oude bewoners van Ierland zijn neergezet door het hele land heen. Waarom die stenen daar ooit zijn neergezet? Misschien als wegwijzer?

We lopen het dorp binnen en worden begroet door een inwoonster die bezig is om in een klein hoekje een tuintje in te richten. Het blijkt onze gastvrouw voor deze nacht te zijn. Ze vraagt ons om even door te lopen en dan rechts af te slaan naar haar gasthuis. Als we daar komen staat ze al bij de deur te wachten.
Ze vertelt meteen dat er iemand voor ons heeft gebeld. Het is Jenny Hartman die samen met John ook net is aangekomen vanuit Nederland waar ze een paar dagen hebben doorgebracht. Ze zijn hier een paar dagen en gaan dan weer terug naar Canada.

We gaan ?s-avonds met hen eten in de South Pole Inn en zien elkaar morgenochtend weer. Ze lopen dan mee op de wandeling naar Dingle waar we twee nachten zullen blijven.

By Published On: 25 mei 20111 Reactie

Dingle

3 februari 2023, 07:33
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
11°C
gevoelstemperatuur: 10°C
luchtdruk: 1029 mb
vochtigheid: 78%
windsnelheid: 6.2 m/s ZW
Windstoten: 13.12 m/s
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:18
zonsondergang: 17:30
Verwachting 4 februari 2023
dag
Stortbuien
Stortbuien
10°C
windsnelheid: 8.55 m/s ZZW
Windstoten: 13.44 m/s
max. UV-Index: 0.28
nacht
Stortbuien
Stortbuien
6°C
windsnelheid: 8.55 m/s ZZW
Windstoten: 13.44 m/s
max. UV-Index: 0.28
 

One Comment

  1. Hinke 22 juni 2011 at 05:25 - Reply

    Je reis verslag gelezen en geniet nog even na.
    We zien terug op een leuke tijd met veel lopen, inderdaad!

    Geniet lekker van de zomer.

Leave A Comment