Maandagmorgen ging de wekker al vroeg, ontbijten en toen naar Schiphol waar we onze medereizigsters hoopten aan te treffen. Helaas kwam dat er niet van. We wachtten een half uurtje, maar de dames kwamen niet opdagen. We besloten daarom maar in te checken zonder hen en er het beste van te hopen. Wij waren al door de controle en zaten te wachten tot we het vliegtuig in mochten toen Judy opeens haar vriendin Hinke zag. Het bleek dat de dames te laat waren en dat alleen Hinke nog door mocht. Greetje werd niet meer toegelaten en is naar huis teruggekeerd. Of ze dinsdag nog gaat proberen naar Ierland te komen en ons in te halen?

Na een voorspoedige vlucht landde het vliegtuig na ongeveer anderhalf uur op de luchthaven van Cork. Het waaide hard in Ierland en dat was bij de landing te merken. Net als bij een Ierse riverdance danste het toestel eerst op het linker wiel en daarna op het rechtse, maar gelukkig wist de piloot zijn machine in de hand te houden. Op de luchthaven duurde het niet lang voordat we de koffers hadden en we de bus konden opzoeken. In de bus kon je een weekretour naar Tralee (Tra Li) kopen en na een tussenstop op het busstation van Cork waren we al weer snel op weg. Het bleek ongeveer 110 kilometer te zijn van Cork naar Tralee en die werd na tussenstops in o.a. Macroom en Killarney afgelegd in iets minder dan twee uur.
We waren er nog niet, we moesten nog naar Camp waar we de eerste nacht doorbrengen voordat we morgen de eerste etappe van onze wandeling over het Dingle schiereiland gaan afleggen. Ook die bus kwam snel en nadat de chauffeur was ingelicht over onze bestemming en onze bagage veilig onder in de bus lag gingen we op weg. Het was een rit van een half uurtje en de buschauffeur stapte vlak bij onze eerste B&B waar we door eigenaresse Kathleen Daley hartelijk werden ontvangen. Ze liet ons de kamers zien, vertelde honderduit over de omgeving en drukte ons op het hart om net te doen of we thuis waren. Dat doen we dan ook maar!
Er is geen TV op de kamer, maar wel een centrale TV kamer waar ook genoeg te lezen is over de omgeving, waar je koffie en thee kunt drinken en kunt genieten van het prachtige uitzicht op de Atlantische oceaan uit het raam

Na wat te zijn bijgekomen van de reis maakten we een wandeling naar de kust van de Atlantische Oceaan die het Dingle schiereiland omspoelt. Via een steil aflopende weg was het een wandeling van ongeveer twintig minuten. Een bochtig weggetje door de Ierse landerijen met boerderijen en een kerk met een oud kerkhof. Daar vallen vooral de grote graven op die specifiek voor Ierland lijken te zijn. Net als in grafkelders kunnen er meer grafkisten in worden opgeborgen, op elkaar gestapeld. Het laatste deel van de wandeling bracht ons tenslotte op het strand. Na daar een tijdje te hebben doorgebracht gingen we weer terug. De terugweg duurde iets langer omdat we nu de heel wat steiler lijkende weg moesten beklimmen.

Morgen de eerste wandeling: ongeveer 17 kilometer naar Annascaul, een dorp op de andere kant van het schiereiland. Volgens Kathleen is het een mooie route, we zijn benieuwd!

By Published On: 24 mei 20111 Reactie

Dingle

3 februari 2023, 07:33
Af en toe bewolking
Af en toe bewolking
11°C
gevoelstemperatuur: 10°C
luchtdruk: 1029 mb
vochtigheid: 78%
windsnelheid: 6.2 m/s ZW
Windstoten: 13.12 m/s
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:18
zonsondergang: 17:30
Verwachting 4 februari 2023
dag
Stortbuien
Stortbuien
10°C
windsnelheid: 8.55 m/s ZZW
Windstoten: 13.44 m/s
max. UV-Index: 0.28
nacht
Stortbuien
Stortbuien
6°C
windsnelheid: 8.55 m/s ZZW
Windstoten: 13.44 m/s
max. UV-Index: 0.28
 

One Comment

  1. frans en sigrid 27 mei 2011 at 11:46 - Reply

    hallo allemaal even een bericht van frans en sigrid .hier regend het zo nu en dan wij hopen dat het daar mooier wandel weer is .groeten frans en sigrid.

Leave A Comment