Nadat we zondagavond al afscheid hebben genomen met een familiebijeenkomst bleef er maandag nog één dag over in de Bulkley Valley. Maandagmorgen gingen we nog even naar Smithers en lunchten daar bij Gary en Dianne. Na de lunch gingen we met Gary nog een nieuwe hike bekijken voor de seniorenclub. Het werd een wandeling van ongeveer 10 kilometer die eindigde bij een prachtig punt aan de rivier.

Het startpunt was ten noorden van Smithers, ergens dichtbij de Lychak hal. We wandelden eerst een hele tijd door grote velden waar de grazende biefkoeien van ons schrokken. Overal om ons heen zagen we de bergtoppen die een nacht eerder van een verse laag sneeuw waren voorzien.

Na een tijdje kwamen we bij een hek en vanaf daar ging het slingerende pad door een bosrijke omgeving. We gingen steeds lager, maar het duurde nog een hele tijd voordat we de rivier in het oog kregen. Ondertussen schrok Janita nog hevig van een vrij grote slang die op het pad lag. Of schrok de slang van haar? Feit is dat het beest zich snel uit de voeten (kun je dat zeggen van een slang?) maakte en in de struiken verdween.

Eindelijk hoorden we de rivier. Het was een steile afdaling naar het kleine steenstrandje waarbij we af en toe over aangespoeld drijfhout moesten klauteren. Het was de moeite waard. Het uitzicht op de steile rotsen en de canyon was erg mooi. We probeerden op de rotsen nog naar een ander pad terug te zoeken, maar al snel was duidelijk dat we dezelfde weg terug moesten volgen. De zelfde weg terug vonden we echter niet, maar even verder was weer een pad dat naar boven leidde en ons al snel op de weg terug bracht. Aan de rivier hebben we nog heel wat foto?s geschoten.

Nadat we afscheid van Gary en Dianne hadden genomen reden we terug naar Round Lake. Het was te laat om nog een keer te gaan roeien in de Dragon boat, dat bewaren we dus voor een volgende keer.
Het inpakken van de koffers was ook nog een heel werk. Er moest behoorlijk veel in gestopt worden, maar ervaren als we zijn kregen we het voor elkaar.

Dinsdagmorgen vertrokken we iets na achten van de boerderij. Het was een rit van meer dan vier uur naar Prince George waar we vanavond op het vliegtuig naar Vancouver zijn gestapt. Ondertussen heeft de wagen van Cor bij de dealer nog een grote beurt gehad en hebben we ook nog boodschappen gedaan. Tenslotte hebben we Corey opgehaald en zijn met ons vijven naar het vliegveld gereden. Corey had voor de zekerheid nog een extra tas meegenomen omdat we bang waren dat één van de koffers te zwaar zou zijn. Gelukkig bleek die tas niet nodig.
Na met ons vijven in het restaurant van het vliegveld te hebben gegeten (iedereen nam Fish and chips!) hebben we afscheid genomen.

Een goed uur vliegen bracht ons in Vancouver. Buiten wachtten we op de shuttle bus naar het LaQuinta Hotel. We hadden er nog wel kunnen staan, maar gelukkig attendeerde een chauffeur van een andere hotelbus ons er op dat we wel even moesten bellen. Een kwartiertje later kwam het busje aanrijden. Het was een rit van een kwartiertje door het drukke Richmond, de voorstad van Vancouver dat door de vele Chinese, Koreaanse, Japanse en Vietnamese uithangborden de indruk van een Aziatische stad wekt.

Morgen het laatste deel van onze reis, om 13:20 vertrekken we naar Nederland en donderdagmorgen hopen we om een uur of negen op Schiphol te landen.

Tot ziens!

By Published On: 15 september 20100 Reacties

Weer Telkwa

3 februari 2023, 07:33
Stortbuien
Stortbuien
0°C
gevoelstemperatuur: 0°C
luchtdruk: 1002 mb
vochtigheid: 100%
windsnelheid: 0 m/s N
Windstoten: 4.47 m/s
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:16
zonsondergang: 17:07
Verwachting 3 februari 2023
dag
Sneeuw
Sneeuw
2°C
windsnelheid: 1.35 m/s ZO
Windstoten: 3.68 m/s
max. UV-Index: 0.48
nacht
Sneeuw
Sneeuw
-2°C
windsnelheid: 1.35 m/s ZO
Windstoten: 3.68 m/s
max. UV-Index: 0.48
 

Canada

Leave A Comment