Om een goede wandeling te maken en te genieten van de natuur en de uitzichten op de omgeving hoef je niet beslist ver weg te gaan van de Van der Meulen Farm. De wandeling van afgelopen woensdag met de seniorenclub bewijst dat. We lopen eerst een tijdje door het land en beginnen dan aan de klim van enkele steile heuvels in het terrein.

Halverwege keren we ons om en hebben we al een prachtig uitzicht op de boerderij, het land en het meer en de verder weggelegen bergen. We klimmen hoger en hoger, af en toe komen we door open veld, dan weer veel struikgewas en soms door een bos van hoge dennenbomen. We zien steeds meer van de omgeving en dankzij het mooie weer is het uitzicht geweldig.

Het is niet een kwestie van lopen op vlak land. Vaak moet er weer stevig worden gedaald om even later weer te klimmen. Ook moet af en toe een hindernis worden genomen in de vorm van een afrastering met prikkel- en schrikdraad. We zijn niet altijd in beweging, net als alle andere keren wordt vaak stilgestaan om te praten over politiek, weer, andere hikes, belevenissen of andere zaken. Maar vaak is het natuurlijk ook een goed excuus om even bij te komen van de inspanningen.

Net als gisteren in de bergen is ook hier het begin van de herfst te zien. De loofbomen en struiken hebben hun herfstkleuren al aangenomen en dat levert mooie plaatjes op.

Als we aan de andere kant van de heuvels komen is ook Hudson Bay Mountain, de berg achter Smithers goed te zien. De hogere toppen van de berg gaan af en toe schuil onder bewolking en als die opklaart is te zien dat er in de hoogste gebieden van de berg al verse sneeuw is gevallen.

Een dag later doen maken we een wandeling van meer dan drie uur die over een ander gedeelte van het land gaat en over het land van enkele aangrenzende boerderijen en ranches. We komen langs een klein meertje dat vroeger Aldermere heette, maar nu volgens google maps de naam Dorsay Lake draagt. Aan de overkant staat een huis dat niet meer wordt bewoond. Het is een idyllisch plekje!

We passeren ook de plek waar ooit een trailer heeft gestaan die bewoond werd. Het is moeilijk voor te stellen hoe hier een trailer naar toe is gebracht. De trailer is lang geleden al afgebrand en van de schuur die hier ooit ook stond is weinig meer over dan een stapel brandhout. Het ‘outhouse’ staat er nog wel, het lijkt nog helemaal functioneel, alleen de wc-bril lijkt niet erg prettig om op te zitten.

‘s-Avonds rijden we naar Tyhee Lake, het grotere meer dat op enkele kilometers afstand ligt. We hebben daar al enkele keren meegedaan in het roeien in de dragonboat. Deze grote kano die vroeger door de oorspronkelijke inwoners van de streek werd gebruikt biedt plaats aan 22 roeiers, die twee aan twee naast elkaar zitten. De stuurman heeft de leiding en telt de slagen. We doen enkele oefeningen zoals de pyramide waarbij je eerste 20 slagen doet, na na een kleine rust 30, dan 40, dan 50 en dan weer 40, 30 en 20. Ook de zig-zag waarbij de roeiers om en om roeien wordt geoefend. Er wordt een stevig tempo aangehouden en voordat je het weet ben je zo een eindje op weg.

Het is een uurtje waarbij stevig wordt door geroeid, maar waarbij we ook zeker letten op de ondergaande zon die de bergen en de wolken er boven oranje kleurt. Ook de loons op het meer worden bewonderd. Het is een aangename tijdsbesteding.

By Published On: 10 september 20103s Reacties

Weer Telkwa

2 februari 2023, 12:22
Meest bewolkt
Meest bewolkt
-3°C
gevoelstemperatuur: -8°C
luchtdruk: 1008 mb
vochtigheid: 86%
windsnelheid: 3.6 m/s ZZO
Windstoten: 4.09 m/s
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:16
zonsondergang: 17:07
Verwachting 3 februari 2023
dag
Sneeuw
Sneeuw
1°C
windsnelheid: 1.47 m/s ZO
Windstoten: 2.62 m/s
max. UV-Index: 0.53
nacht
Sneeuw
Sneeuw
-4°C
windsnelheid: 1.47 m/s ZO
Windstoten: 2.62 m/s
max. UV-Index: 0.53
 

Canada

3 Comments

 1. ina 10 september 2010 at 19:04 - Reply

  ina
  10 september,18:54
  geweldig dat jullie nog van de beginnende herfst kunnen genieten.
  hebben jullie al weer beren bij Round Lake gezien?
  veel plezier nog de laatste dagen.
  groeten popke en ina en…..Jeffrey.

 2. frans en sigrid 12 september 2010 at 14:00 - Reply

  hallo allemaal ik zie veel bekende foto,s.
  maandag komt jeffrey bij ons eten.
  groeten frans en sigrid anton en eline.

 3. Hein en Paula Deelstra 24 september 2010 at 15:07 - Reply

  Van onze broer Leo kregen wij deze website van jullie doorgestuurd. Wat mooie foto’s en wat een herkenning van de keren dat we de v.d. Meulens een bezoek brachten. Ook de verslagen van diverse ( de familie bijeenkomsten e.d. ) komen de beelden weer tevoorschijn. Groeten Hein en Paula uit Franeker. (nicht van Cor.)

Leave A Comment