We zijn al weer twee weken in de Bulkley Valley. Er is genoeg te doen, maar volgende week gaan we toeren door de provincie. Het warme weer is al weer een tijdje verleden tijd, het heeft geregend en dat heeft, zeker in het noorden van de provincie letterlijk lucht gebracht voor iedereen die last had van de rook. Zelf hebben we daar weinig last van gehad, alleen de eerste zondag hing er een dicht rookgordijn, maar in andere plaatsen in BC is het veel erger geweest. De grootste branden zijn inmiddels bedwongen, veel wegblokkades zijn weer opgeheven en dus is het ook weer gemakkelijker om te reizen.

Net als vorige keer ben ik weer tijdelijk lid geworden van het hike (wandel) groepje waar Gary deel van uitmaakt. De leden, allemaal gepensioneerden, organiseren bij toerbeurt een hike naar een mooi punt in de omgeving en tijdens de wandeling wordt er druk gesproken over van alles en nog wat: sport, weer en natuurlijk ook politiek. Na de wandeling die meestal een uur of vier, vijf duurt wordt bij de organisator thuis nog wat nagepraat waarbij ook de inwendige mens niet wordt vergeten. Vorige week gingen we naar Crater Lake, een klein meertje dat te bereiken is vanaf de Skilift van Smithers. De wandeling kostte ons ongeveer vier uur. Bij Crater Lake werd de lunch genoten en werd ook wat foto?s gemaakt. Onderweg zagen we ook nog wat wild: fazanten, een squirrel en een marmot die op de vlakte hoog in de bergen veel voorkomen.

Was internet hier altijd beperkt tot een langzame telefoonlijn, tegenwoordig beschikt men hier ook over breedband internet. Niet zoals thuis via adsl of de kabel, maar via een hotspot die op de bergen tegenover Round Lake staat. Uiteraard is het niet zo snel en moet ook voor extra data worden betaald. Donderdags was het opeens gebeurd met de internet verbinding. Al snel bleek dat de limiet was bereikt en dat extra moest worden aangevraagd. Een dag later was het al weer zo ver en duidelijk was dat er iets aan de hand was. Het bleek dat bijna elke dag 1GB aan data werd verbruikt en dat normaal altijd het verbruik niet eens over de 100MB kwam. Lag het extra verbruik aan de gasten uit Nederland? Aan GvdM?

De provider wilde de computer wel even nakijken en dus ging ik samen met Athe naar het kantoor van Cybernet, een lokale internetprovider. Daar werd de computer gechecked en bleek al snel dat er niets aan de hand was. E?n van de aanwezige technici zag echter wel dat nog steeds veel data werd verbruikt. En dat terwijl volgens ons geen enkele computer aan kon staan, we stonden er immers met de computer en de andere stonden uit.

Het bleek echter de notebook te zijn van Aaron die een huis verder woont en gebruik maakt van de dezelfde aansluiting. Het ding zat stikvol virussen! De technicus van Cybernet moest zaterdags ook werken en wilde wel even kijken. Zaterdagmorgen zat ik dus met een andere computergek op virussen te jagen. Het kostte ons drie uur en toen besloten we toch maar een nieuwe installatie te doen. Het bleek de snelste oplossing
Uiteraard werd ook veel gesproken over ons werk.

Zondag stond er een optreden van een bekende gospelgroep in de kerk op het programma. Ditmaal geen preek, maar een ruim uur durend optreden van Sweet Experience. Het was de moeite waard, het bleek een leuk optreden te zijn van een trio dat werd gevormd door vader, moeder en zoon.
Daarna weer naar huis waar afscheid werd genomen van Athe, Klaziena en kids. Alle van der Meulens waren aanwezig. De volgende morgen hebben we de familie Dijkstra naar het vliegveld van Smithers gebracht waar ze naar Vancouver vertrokken. Een dag later waren ze weer veilig thuis.

Af en toe is het ook leuk om wat werk te doen. Voor de Round Lake Hall, zeg maar het buurtcentrum dat in beheer is van de familie van der Meulen, moest nog wat brandhout worden verzorgd voor de komende winter. In de opslagruimte lag een hele stapel klaar dat nog gesplit moest worden, en daarna opgestapeld moest worden. Met ons vieren (Cor, Judy, GvdM en Janita) werd het een leuk klusje. De elektrische houtsplitter zorgde er voor dat dat karwei geen spierpijn opleverde.

De tweede hike van de gepensioneerdenclub werd georganiseerd door John Koller, die van oorsprong uit Zwitserland komt. Dat is nog wel te horen.
Op zijn land maakten we een ontspannen wandeling naar een hoge klif die een schitteren uitzicht op de omgeving geeft. Tenminste, als het mooi weer is! Jammer genoeg troffen we het niet. Onderweg was het nog wel redelijk weer, maar toen we ons doel naderden begon het al te regenen. Eenmaal boven werd het zich belemmerd door de vele wolken die over de bergen hingen. We lunchten op de klif op het hoogste punt, maar de wolken wisten niet van wijken.
Toen we weer waren afgedaald en vlakbij het huis van Koller waren was het weer schitterend weer en hadden we een prima zicht op de klif waar we net hadden gestaan. Het eten en drinken bij de Kollers was uitstekend en dat maakte weer veel goed.

Dit weekeind is de jaarmarkt van Smithers, de Bulkey Valley Fair die altijd in het laatste weekeind van augustus wordt gehouden. Het begin is op donderdag, zondags is de laatste dag.
Traditiegetrouw wordt op woensdagavond de optocht gehouden waarmee het begin van de markt wordt gevierd.
Langs Mainstreet staat een dichte haag van mensen die de verschillende deelnemers aan zich voorbij zien trekken.
Dit jaar werd de optocht geopend door een wagen die werd getrokken door twee paarden. Op de bocht ook Dan Hamhuis, een in Smithers geboren professionele ijshockeyspeler die zo?n zes jaar heeft gespeeld voor Nashville, maar die nu een zesjarig contract heeft getekend bij het ’thuisteam’ Vancouver Canucks. Het levert de Canadees met Nederlandse roots 27 miljoen dollar op!

Vrijdag en zaterdag brengen we een bezoek aan de Fair, waar van alles is te zien en te horen. Rodeo, muziekoptredens, kermis, antieke tractoren, veekeuringen etc. Zondag vertrekken we voor een rondreis door een groot gedeelte van BC. Uiteraard ook hier weer een verslag van onze belevenissen!

By Published On: 27 augustus 20100 Reacties

Weer Telkwa

3 februari 2023, 07:55
Stortbuien
Stortbuien
0°C
gevoelstemperatuur: 0°C
luchtdruk: 1002 mb
vochtigheid: 100%
windsnelheid: 0 m/s N
Windstoten: 4.47 m/s
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:16
zonsondergang: 17:07
Verwachting 3 februari 2023
dag
Sneeuw
Sneeuw
2°C
windsnelheid: 1.35 m/s ZO
Windstoten: 3.68 m/s
max. UV-Index: 0.48
nacht
Sneeuw
Sneeuw
-2°C
windsnelheid: 1.35 m/s ZO
Windstoten: 3.68 m/s
max. UV-Index: 0.48
 

Canada

Leave A Comment