Madikeri waar we dinsdag en woensdag verbleven ligt midden in de Nishane heuvels. Het zijn groene heuvels bezaaid met regenwouden, waarin wilde olifanten leven, en groene heuveltoppen met een hoogte van ongeveer 1400 meter. Er zijn diverse mooie hikes te maken en ook wij maakten uiteraard met met het grootste deel van onze groep zo’n wandeling op woensdag, de laatste dag van ons verblijf.

SONY DSC           DSC02623 Lange broek, dichte schoenen, sokken, petje, antimuggen spray en zonnebrandcrème waren de eisen voor deze tocht. O ja, en natuurlijk genoeg water. Het mag hier dan niet zo warm zijn als in lager gelegen streken, het is toch warm genoeg als je heuvels moet beklimmen. Gevaarlijke dieren als tijgers en wilde olifanten zouden we vast niet tegenkomen, toch werden we geconfronteerd met enkele van de grootste jagers op mensenbloed: bloedzuigers! Deze monsters roken onze komst en stonden vaak rechtuit ons op te wachten op het pad. Het moet voor hun een feestdag zijn geweest, eindelijk weer eens vers bloed op het menu.

 

 

SONY DSC           Al gauw waren we bezig onze eigen en elkaars schoenen in te wrijven met dettol, volgens de gidsen een probaat middel tegen bloedzuigers. De sokken gingen over de broek heen, ”niet te lang stilstaan, anders grijpen ze je” waren de goedbedoelde adviezen die je hoorde. Sommige mensen bleken bijzonder goed bij deze monsters in de smaak te vallen. Marjolein had al snel het bloed in de schoenen staan, Rachelle werd ook constant aangevallen en ook Janita was voortdurend in de weer om de meedogenloze aanvallers af te weren. Regelmatig bleven groepsleden stilstaan om angstig hun schoenen of broek te controleren op de aanwezigheid van bloedzuigers. “Ze gaan dwars door je schoenen heen” hoorde je steeds weer.

DSC02638 Gelukkig kwamen  we al snel in open terrein waar we niets meer hadden te vrezen van bloedzuigers. Er waren natuurlijk wel weer andere bedreiging: gele rupsen in het gras. We kwamen op een richel waarvan we uitzicht hadden op het regenwoud waarin de olifanten leven. Door de nog heersende ochtendmist waren de bomen echter nauwelijks te zien. De SONY DSC           mistflarden gaven een spookachtig effect aan het uitzicht.
We wandelden verder en zagen af en genoten af en toe van de uitzichten als de mist wat opklaarde. Op 1200 meter hoogte kwamen we nog een vrouw tegen die een paar koeien hoedde op de vlakte. Op onze tocht naar boven waren we eerder al ingehaald door mensen die naar hun werk gingen. Waarschijnlijk vonden ze het raar dat die vreemdelingen blijkbaar voor hun plezier de berg opgingen.

Het was een wandeling van ongeveer tien kilometer. Omdat de zon meer en  meer tevoorschijn kwam kon ook steeds vaker van het mooie uitzicht werden genoten. We eindigden in een dorp waar we in het lokale restaurant de luncht gebruikten. De bananenbladeren waarop het eten normaal wordt geserveerd waren al snel op en dus kreeg de rest het eten op blikken borden opgediend. We kregen ook een blik in de keuken.

SONY DSC

SONY DSC           SONY DSC

 

 

 

 

 

 

 

 

SONY DSC           SONY DSC           In de middag maakten we nog een wandeling van het hotel naar het lokale fort waar ook een klein museum is gevestigd in de kleine kerk die op het terrein staat. Enkele moslima maakten nog een foto van ons en hun mannen. Ze hadden daar, net als hun mannen heel veel plezier in. Het was ook geen enkel probleem om foto’s van hen te nemen. Natuurlijk waren ze benieuw waar we vandaan kwamen en waar we overal waren geweest in India.

Op acht kilometer afstand van Madikeri lig Abby Falls, een waterval. Een  taxichauffeur wilde ons wel brengen voor 600 rs., waar we na lang onderhandelen 200 rs. af kregen. Onderweg stopte de man nog aan de kant van de weg om ons wat foto’s van het uitzicht te laten nemen. Ook bij de waterval maakte hij zich verdienstelijk door foto’s van ons te nemen en ons SONY DSC           te wijzen op de bijzonderheden in de daar groeiende planten.
De dag werd afgesloten met een biertje op een dakterras in Madikeri. Morgen gaan we verder, naar Mysore, daar zullen we drie nachten blijven.

By Published On: 21 november 20090 Reacties

India

3 februari 2023, 08:12
Meest bewolkt
Meest bewolkt
8°C
gevoelstemperatuur: 4°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 88%
windsnelheid: 9.71 m/s W
Windstoten: 18.34 m/s
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:16
zonsondergang: 17:23
Verwachting 4 februari 2023
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
7°C
windsnelheid: 4.26 m/s NNW
Windstoten: 9.96 m/s
max. UV-Index: 0.42
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
6°C
windsnelheid: 4.26 m/s NNW
Windstoten: 9.96 m/s
max. UV-Index: 0.42
 

Leave A Comment