Woensdag vertrekken we al weer uit Kumily om af te reizen naar Alappuzha, het ‘Venetië van Zuid-India’. We sloten ons bezoek aan Kumily af met een bezoek aan het Kadathanadan Kalari Centre van Kumily, waar we een demonstratie kregen van de vechtsport Kalaripayuttu. Volgens de beoefenaren is dit de oudste vechtsport van de wereld en daarmee de moeder van alle vechtsporten. De sport is ontstaan in het oude Zuid-India en uiteraard zijn de beoefenaren daar trots op.

SONY DSC           SONY DSC           De demonstratie bestaat uit een aantal oefeningen van zwaardvechten, stokvechten, vechten met de kris, ongewapend tegen zwaard, dolk of speer of man tegen man. De beoefenaren tonen zich lenige en behendige atleten. Het aantal wapens dat wordt gebruikt en getoond is divers en de demonstratie die ongeveer drie kwartier duurt word beloond met een gul applaus.

Na de demonstratie gaan we met de hele groep naar het 500 meter verderop gelegen jungle cafe waar we een prima maaltijd nuttigen en tot een uur of half elf nog even gezellig natafelen. Daarna lopen we terug naar het hotel waar de meesten het bed opzoeken. Morgen om half negen vertrekken we met twee busjes naar Alappuzha, een rit die ons weer langs SONY DSC           theeplantages, rijstvelden en eindeloze palmbossen zal voeren. We blijven daar één nacht en gaan daarna per boot en bus verder naar Varkala, voor Indiers een pelgrimsoord, maar voor de meeste westerse bezoekers is de plaats bekend om haar fraaie stranden aan de Arabische zee.

By Published On: 19 november 20090 Reacties

India

2 februari 2023, 13:04
Meest bewolkt
Meest bewolkt
6°C
gevoelstemperatuur: 4°C
luchtdruk: 1021 mb
vochtigheid: 96%
windsnelheid: 3.72 m/s W
Windstoten: 14.89 m/s
UV-Index: 0.21
zonsopgang: 08:18
zonsondergang: 17:21
Verwachting 3 februari 2023
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
9°C
windsnelheid: 9.12 m/s W
Windstoten: 17.36 m/s
max. UV-Index: 0.53
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
8°C
windsnelheid: 9.12 m/s W
Windstoten: 17.36 m/s
max. UV-Index: 0.53
 

Leave A Comment