Vandaag al weer dinsdag 10 november, onze tiende dag in India. Gisteren kwamen we in Kumily (Kerala) aan in de stromende regen. Gelukkig was het vandaag iets beter.

SONY DSC

Dinsdagmorgen om half tien stonden drie jeeps klaar voor het hotel voor een jeepsafari gecombineerd met een bezoek aan een ‘spicefarm’. Het was even persen, er moesten zes mensen in een jeep, twee voorin naast de chauffeur en vier achterin. SONY DSC           Al snel verlieten we Kumily en verlieten we de hoofdweg. Via een bochtig weggetje bereikten we na enige tijd een uitzichtpunt dat precies op de grens van Kerala en Tamil Nadu ligt en waar we een schitterend uitzicht hadden over Tamil Nadu, waar we de eerste week van deze vakantie hadden doorgebracht. Het was alleen jammer dat er door de nog steeds aanwezige bewolking het uitzicht toch enigszins werd beperkt.

SONY DSC           Na nog een tijdje rijden stopten we weer en maakten een wandelingetje in de omgeving. Uiteraard werden de langs de weg groeiende planten en bloemen bewonderd. Peper en koffie groeien hier gewoon langs de weg, net als andere bijzondere planten. De bioloog in het gezelschap (Belgische Geert) haalde uiteraard zijn hart op. Ook de grote spin die de struiken zijn web had gespannen viel natuurlijk op.

SONY DSC           We brachten ook een bezoek aan een specerijenplantage. SONY DSC           We liepen echter eerst door naar een uitzichtpunt op de schitterende waterval die we gisteren bij onze aankomst al vanuit de bus in de verte hadden gezien. Nu waren we dichtbij en konden er mooie plaatjes worden geschoten. Op de terugweg vertelde onze gids ons alles over de aanwezige kruiden: kurkuma, kardemom, gember, kaneel, vanille, peper, ze kwamen allemaal aan bod. Hij vertelde hoe de bereiding plaats vindt en ook hoe ze worden gebruikt.

Het was een leerzaam bezoek. Nadat we enkele mensen die graag een olifant safari wilden maken hadden afgezet reden we terug naar het dorp waar we nog een bezoek brachten aan de specerijenwinkel van de gids.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

By Published On: 10 november 20093s Reacties

India

3 februari 2023, 08:17
Meest bewolkt
Meest bewolkt
8°C
gevoelstemperatuur: 4°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 88%
windsnelheid: 9.71 m/s W
Windstoten: 18.34 m/s
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:16
zonsondergang: 17:23
Verwachting 4 februari 2023
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
7°C
windsnelheid: 4.26 m/s NNW
Windstoten: 9.96 m/s
max. UV-Index: 0.42
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
6°C
windsnelheid: 4.26 m/s NNW
Windstoten: 9.96 m/s
max. UV-Index: 0.42
 

3 Comments

 1. klaziena 15 november 2009 at 20:46 - Reply

  Hey Geert en Janita
  Wat een belevenis en zoveel gezien.
  Het is net een spannend verhaal dat je leest.
  Groetjes en nog veel plezier.
  Klaziena Athe en kids

 2. Janice 18 november 2009 at 11:56 - Reply

  Hi Geert en Janita,

  Ik geniet van de uitgebreide verhalen, maar vooral van de foto’s. Graag de volgende keer een foto van jullie in de nieuw gemaakte kleren!
  Maandag een sms van Janita ontvangen…en ja, ook aan Randy laten zien. We misten jullie maandagavond wel! Jeffrey was er gelukkig wel en heeft laten weten dat alles thuis goed gaat. Hij zag er wel goed uit. Zo nu zijn jullie weer gerustgesteld en kunnen jullie weer lekker genieten.
  De reisverslagen en foto’s lopen nu wel een week achter maar ik weet zeker dat zodra Geert weer kan het weer wordt ingehaald.
  Voor het geval jullie morgen internet hebben…GEFELICITEERD!

  Dikke kus,
  Janice

 3. judy 12 januari 2010 at 01:31 - Reply

  skilled photography, Geert!

  judy

Leave A Comment