Op de vierde dag in India ging de wekker al weer vroeg. Om half zeven ontbijten, daarna uitchecken want we verlieten Pondicherry al weer na één nacht. Vandaag de eerste lange reisdag. Vier uur in de bus naar Thanjavur en daarna nog zeker een uur naar Tiruchirappalli (Trichy) waar we twee nachten zullen doorbrengen in het Femina Hotel.

Al vrij snel na ons vertrek begint het te regenen, eerst zachtjes, maar steeds harder. Er komen grote plassen op de weg en je vraagt je af hoe de mensen die in de eenvoudige hutjes naast de weg wonen het droog houden. In de steden die we doorkomen is het steeds weer een drukte van belang, kooplui zitten voor hun winkeltje of voor hun eenvoudige marktkraam (soms niets anders dan een plaats op de grond) te wachten op klandizie. Heel af en toe schrik je toch wel eens, bijvoorbeeld als een tegemoetkomende bus in plaats van aan de linker kant van de weg gewoon aan de rechter kant rijdt en recht op ons af komt. SONY DSC Ook de koeien, geiten en honden die op weg lopen of soms gewoon midden op de weg liggen zorgen soms voor hachelijke taferelen. Gelukkig loopt het allemaal goed af, de punja in Mammalapuram voor het vertrek heeft zijn SONY DSC werk goed gedaan.

SONY DSC

SONY DSC Na enkele uren rijden stoppen we bij een hindoetempel die er aan de buitenkant fraai uitziet. De bont geschilderde godenbeelden op de gopuram (tempeltoren) zien er indrukwekkend uit. Aan de binnenkant valt het echter wat tegen, het is er donker en er zijn veel lieden die voor geld op de foto willen. Je krijgt een beetje de indruk als toerist een beetje te worden uitgemolken. Langer dan een half uur hebben we dan ook niet nodig. Als we buiten komen begint het weer te regenen en we haasten ons dan ook de bus in.

Het is tijd voor de lunch. Die is besteld in Paradise Resort, een luxueus restaurant in de buurt. We komen na een korte rit aan bij het restaurant en worden door de kelners vriendelijk ontvangen. De lunch is zeker goed en bestaat uit veel verschillende hapjes, voorafgegaan door soep. Onwillekeurig denk je toch even terug aan de vele bedelaars bij de tempel die we zonet bezochten. Hier zitten wij weer lekker te eten en die stumpers proberen een paar roepies bij elkaar te schooien om tenminste weer wat eten te kunnen kopen.

SONY DSC Na de lunch gaan we op weg naar Thanjavur (Tanjore). Hier bezoeken we de Brihadisvara tempel die in de negende eeuw is gebouwd door Rajaraja, heerser van de Cholas, een volk dat in die tijd niet alleen heerste over Zuid-India, maar ook over een groot deel van Azie, tot in Java en Sumatra toe. De Brihadisvara tempel is door Unesco aangewezen als World Heritage Site.
Het is een magnifiek schouwspel als je de tempel nadert. De ongewoon hoge gopurams zijn bezaaid met fantastisch gebeeldhouwde figuren. Het midddenterrein dat 120 meter lang en 60 meter breed is wordt overschaduwd door de toren van de tempel zelf. Deze is meer dan zestig meter hoog. De koepel bovenin is gebeeldhouwd uit een brok graniet en SONY DSC weegt meer dan 80 ton.

Tegenover de tempel staat op een verhoging onder een beschilderd afdak een beeld van de stier Nandi, het favoriete vervoermiddel van de god Shiva. Het beeld is drie meter hoog en gehouwen uit één stuk rots. Het gewicht is maar liefst 25 ton.
Verder vind je op het tempelterrein diverse tempeltjes en schrijnen. Het is ongetwijfeld de moeite waar dit complex te bezoeken.

SONY DSC SONY DSC Bij ons vertrek begint het weer te spoelen. Drijfnat komen de meesten de bus weer binnen en terwijl het donker wordt gaan we weer op weg. Onze eindbestemming is Tiruchirappalli (Trichy), de in grootte vierde stad van Tamil Nadu. Na goed anderhalf uur rijden komen we aan in ons hotel. Morgen gaan we om half negen op weg om hier enkele bijzonderheden te bekijken.

By Published On: 10 november 20090 Reacties

India

3 februari 2023, 08:24
Meest bewolkt
Meest bewolkt
8°C
gevoelstemperatuur: 4°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 88%
windsnelheid: 9.71 m/s W
Windstoten: 18.34 m/s
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:16
zonsondergang: 17:23
Verwachting 4 februari 2023
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
7°C
windsnelheid: 4.26 m/s NNW
Windstoten: 9.96 m/s
max. UV-Index: 0.42
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
6°C
windsnelheid: 4.26 m/s NNW
Windstoten: 9.96 m/s
max. UV-Index: 0.42
 

Leave A Comment