Af en toe reist GvdM naar Amsterdam, een van de vele vestigingen van zijn werkgever. Het zijn natuurlijk geen plezierreisjes, nee er moet wel gewerkt worden. Een keer in de twee weken op dinsdag is het vaak tijd voor TSM overleg. Een overleg waar enkele heren aan deelnemen en wat gaat over TSM, een oplossing voor backup, restore en ook archivering. De werkgever van GvdM vindt zoiets zeer noodzakelijk en GvdM kan niet anders dan het daar mee eens zijn.

Het betekent wel dat GvdM een lange treinreis moet maken, het duurt ongeveer twee uur en een kwartier voor hij op de plaats van bestemming is. De trein is natuurlijk wel het ideale vervoermiddel, geen files, geen boze andere weggebruikers, geen klevers. Natuurlijk is het ook wel eens mis met de trein, vertragingen, vervelende medepassagiers of passagiers die vanuit hun ooghoeken meekijken wat GvdM allemaal op zijn toetsenbord aan het intikken is. Ach, het is niet zo belangrijk, dus het geeft niet buurman!

Wat kun je doen in de trein tijdens zon lange reis? De mogelijkheden zijn niet op te noemen: lezen, naar muziek luisteren (niet je hoofdtelefoon vergeten want de andere reizigers vinden jouw muziek nooit mooi!), studeren (!), slapen of gewoon een verhaaltje voor je weblog schrijven, noem maar op! Het is natuurlijk ook altijd mogelijk dat je met je medereizigers in gesprek komt en dan kom je aan de andere dingen niet meer toe.

Het is alleen niet meer zo gemakkelijk om met medereizigers in gesprek te komen. Immers, sinds iedereen rondloopt met een telefoon, iPod, spelcomputer of andere gadgets is iedereen ook veel meer met zichzelf bezig. Ronduit storend wordt het natuurlijk als je mag meeluisteren met gesprekken van anderen. Of mag meeluisteren naar de vervelende muziekkeuze van iemand die het volume van zijn hoofdtelefoon te hoog heeft staan. Wat ook vervelend is, is per ongeluk meelezen op wat een ander op zijn schermpje schrijft over wat hij van de andere mensen zijn coupe vindt.

By Published On: 6 oktober 20090 Reacties

Leave A Comment