Na vier weken in Goa te hebben doorgebracht zijn we gisteravond eindelijk weer thuis gekomen. Op het vliegveld werden we opgewacht door de ophalers. De terugtocht werd uiteraard door het thuisfront met spanning gevolgd. We vlogen immers via Mumbai, de Indiase miljoenenstad die deze week werd opgeschrikt door een laffe aanslag door terroristen.

We schrokken donderdagochtend zelf ook wel even toen we op het nieuws en in de krant lazen hoe ernstig de toestand in Mumbai was. We vroegen ons af of het vliegveld wel open zou zijn, maar navraag leerde donderdagavond dat alle vluchten die dag gewoon waren vertrokken en dat ook niets er op wees dat het vrijdag anders zou zijn.

Vrijdagmorgen vertrokken we daarom al om vijf uur in de ochtend naar het vliegveld met een auto van het hotel. Om half zes kwamen we aan en dat bleek veel te vroeg te zijn. We moesten nog een hele tijd wachten voor we eindelijk konden inchecken. Het vliegtuig bleek ook te laat te vertrekken, maar dat vonden we niet zo erg omdat dan de wachttijd in Mumbai korter zou zijn.

Mumbai telt 15 16 miljoen inwoners en het vliegveld ligt zo’n 60 kilometer van het centrum van de stad, maar je kon aan de opgevoerde bewaking en veiligheidsmaatregelen wel merken dat de spanning groot was. We werden verschillende malen gecontroleerd en daarom was onze verbazing groot dat vlak bij de gates naar de vliegtuigen de hal ook nog eens werd bevolkt door een aantal bedelaars. Je vraagt je dan toch af hoe die mensen door alle veiligheidscontroles heenkomen!

Ook het vliegtuig naar London had vertraging en we vroegen ons dan ook af of we het vliegtuig naar Amsterdam wel zouden halen. Gelukkig bleek de vertraging geen invloed te hebben. We arriveerden op tijd in de Engelse hoofdstad. Ook daar was de invloed van de aanslagen in Mumbai te merken. We werden opgewacht door agenten en rechercheurs van de Metropolitan Police die via foldertjes mensen opriep om alle informatie die ze hadden over eventuele daders in Mumbai te melden.

Na ruim anderhalf uur zaten we voor de derde maal in een vliegtuig. Ditmaal voor de vlucht naar Amsterdam. Ook deze verliep voorspoedig. Ruim tien minuten te vroeg stonden we al in Amsterdam. We kwamen snel door de douane en ook het wachten op de koffers duurde niet lang. Daarna duurde het niet lang tot we de wachtende afhalers in de armen konden sluiten. De vier weken waren om en hadden ook het gewenste resultaat opgeleverd.

Maandag wacht het kantoor weer!

By Published On: 29 november 20081 Reactie

India

2 februari 2023, 13:21
Stortbuien
Stortbuien
7°C
gevoelstemperatuur: 4°C
luchtdruk: 1021 mb
vochtigheid: 96%
windsnelheid: 3.72 m/s W
Windstoten: 14.89 m/s
UV-Index: 0.21
zonsopgang: 08:18
zonsondergang: 17:21
Verwachting 3 februari 2023
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
9°C
windsnelheid: 9.12 m/s W
Windstoten: 17.36 m/s
max. UV-Index: 0.53
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
8°C
windsnelheid: 9.12 m/s W
Windstoten: 17.36 m/s
max. UV-Index: 0.53
 

One Comment

  1. judy 30 november 2008 at 04:06 - Reply

    Welcome home, Geert! I am sure it feels good to snuggle into your water bed again. Glad that you are safely home with your mind full of all sorts of new computer stuff!

Leave A Comment