About the Author: GvdM

In India kun je ook heel goed eten. Voor de thuisblijvers hieronder één van de populaire kiprecepten. Eet een beetje met ons mee!

Omschrijving

Indiase stoofschotel van kip, cashewnoten, tomaten en room.

Ingrediënten

4 dubbele kipfilets, elk in 4-6 stukken gehakt
— Voor de marinade —
1 eetlepel tamarindepasta
– eetlepels heet water
– 1 dessertlepel karwijzaad
– 1 dessertlepel chilipoeder
– 1,5 dessertlepel garam masala
– een handvol fijngehakte verse korianderblad
– 1 theelepel fenegriekzaad
– 6 volle eetlepels volle yoghurt
– 1 dessertlepel fijngehakte knoflook
– 1 theelepel mosterdpoeder
– 1 dessertlepel gemalen koenjit
– sap van 1 citroen
– 4 eetlepels zonnebloemolie
— Voor de saus —
150 gr ongebrande en ongezouten cashewnoten
– 2 dl creme fraiche
– 800 gr grof gehakte tomaten uit blik
– 2 theelepels rietsuiker
– 2 theelepels zout
– 1 dessertlepel komijnpoeder
– 2 dessertlepels garam masala
– flink klontje boter
– 3 extra eetlepels creme fraiche
– een handvol grof gehakte verse korianderblad

Voorbereiding

Doe de tamarinde in een kom, giet het hete water erop, laat even staan en wrijf de pulp fijn tussen uw vingers.(Of los kant en klare pasta op).
Zeef het vocht en meng 2 eetlepels tamarindevocht met alle overige ingredienten voor de marinade.
Spoel de stukken kip schoon met water en wat citroensap, dep ze droog en smeer ze in met de marinade.
Laat ze minstens een uur op kamertemeratuur staan.
Verhit de oven voor op 250 gr.C.

Bereidingswijze

Hak de cashewnoten zeer fijn of werp ze in een blender en pulseer enkele keren kort tot de noten op broodkruim lijken.
Voeg de creme fraiche toe aan het notengruis en pulseer dit tot een dikke saus.
Lepel de saus in een grote braadpan, voeg alle overige ingredieten toe, behalve de exstra room, het korianderblad en de boter.
Verhit de saus langzaam en laat 25 min. bubbelen.
Voeg indien nodig een scheutje heet water toe en blijf voortdurend roeren om aanbranden te voorkomen.
Haal de kipstukjes uit de marinade, laat ze goed uitlekken en rijg ze aan met olie ingesmeerde metalen pennen.
Laat de uiteinden van de pennen op een bakblik balanceren en schuif het blik in de oven.
Rooster het vlees in ca. 15 min. gaar, maar draai de pennen halverwege een slag.
Haal de kip van de pennen, voeg toe aan de saus, roer er de extra room en boter door en bestrooi met de koriander.

Serveertips

Serveer de chicken tikka masala solo of met munt-yoghurt-chutney en witte rijst.

By Published On: 17 november 20080 Reacties

Leave A Comment