In mijn hotelkamer staat op een tafeltje een stapeltje boeken. Het zijn allemaal cursusboeken van Microsoft en het zijn de boeken die ik in de eerste twee weken van de opleiding MCSE Windows 2003 server heb doorgewerkt. De drie examens die bij deze boeken horen? heb ik allemaal succesvol afgelegd, maar daarmee ben ik er nog niet.

Gisteren na het examen weer begonnen aan een andere dikke pil van ongeveer 530 blz. met de mooie titel Planning en Maintaining a Microsoft Windows Server 2003 Network Infrastructure. Gisteren meteen al weer vijf hoofdstukken behandeld en zaterdag en maandag werken we het hele boek door. Dinsdag is het weer examendag en daarna beginnen we weer aan het volgende boek. Ja, er is heel wat te doen in India!

Misschien eens leuk om onze dagindeling eens te vermelden. Om een uur of half acht gaan we ontbijten in het restaurant. Toast, marmelade, jam en een hele hoop ons onbekende Indiase gerechten staan daar te wachten. Wij houden het meestal bij de toast, jam, marmelade en sinaasappelsap. Even na half negen staat de taxi weer voor het hotel met als chauffeur Freddy of Sandeep. Het is een korte rit van ongeveer twee?neenhalve minuut naar het gebouw waar op de vierde verdieping Koenig is gehuisvest. Er is een lift aanwezig, maar we nemen elke morgen de trap, hoewel het trappenhuis niet echt daartoe uitnodigt. De bruine vlekken op de muren lijken bloed, maar zijn afkomstig van tabak pruimende bezoekers.

Iedereen gaat dan naar zijn eigen ‘lab’ waar de dag wordt doorgebracht met je persoonlijk instructeur die probeert je alle ins en outs van windows server bij te brengen.

Om een uur gaan we lunchen in de gemeenschappelijke ruimte voor cursisten. De voertaal is Engels, alleen spreken twee Nederlanders en een Belg onderling nog wel eens Nederlands. De lunch kun je ‘s-morgens bestellen bij Alluadin die alle cursisten afgaat om hun bestelling op te nemen. De bestelde lunch staat dan mooi op tijd op je te wachten. Sanjay, een andere helpdeskmedewerker, inventariseert tijdens de lunch wanneer je weer terug wilt naar het hotel. Wij gaan meestal om vier uur weer terug.

Als de studiedruk het toelaat, gaan we om een uur of vijf nog even wandelen door de stad, vaak gaat dan het fototoestel mee. Helaas laat de studiedruk het niet altijd toe. Om half acht gaan we weer naar het restaurant waar we avondeten gebruiken. Daarna is het weer tijd voor de studie om daarna weer van een verdiende nachtrust te genieten.

Een spannend bestaan, niet?

Morgen gaan we naar de Dudhsagar Water Falls aan de oostgrens van Goa. We hebben al een taxichauffeur gecharterd. De kosten bedragen 1800 rs., nog geen dertig euro. De laatste tien kilometer moeten we afleggen met een jeep die per persoon 400 rs. kost. Voor nog geen 25 euro per persoon zijn we dus de hele zondag weer onder de pannen. Op aanraden van de chauffeur vertrekken we morgenochtend om 08:00 uur. Uitslapen is er dus weer niet bij! Uiteraard later een verslag van deze tocht.

By Published On: 15 november 20080 Reacties

India

3 februari 2023, 08:49
Meest bewolkt
Meest bewolkt
9°C
gevoelstemperatuur: 4°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 88%
windsnelheid: 9.8 m/s W
Windstoten: 18.69 m/s
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:16
zonsondergang: 17:23
Verwachting 4 februari 2023
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
7°C
windsnelheid: 4.61 m/s NNW
Windstoten: 9.53 m/s
max. UV-Index: 0.42
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
6°C
windsnelheid: 4.61 m/s NNW
Windstoten: 9.53 m/s
max. UV-Index: 0.42
 

Leave A Comment