Vandaag was het dan zover. We moesten het eerste examen afleggen voor de module Implementing en Supporting Windows XP Professsional. Natuurlijk wil je niet al voor het eerste examen zakken, dus gisteravond werd helemaal ingeruimd voor het studeren. Het boek werd nogmaals geraadpleegd, het internet verschafte informatie, proefexamens, noem maar op. Dat het laat werd mag geen verrassing zijn. Zelf ging ik om ongeveer één uur pas op bed. Uiteraard was er dus ook geen tijd meer voor het schrijven van een artikeltje.

Vanmorgen vroeg er weer uit, douchen, ontbijten en dan naar het opleidingscentrum. Klokslag negen uur meldde ik me bij mevrouw Sidhi van het testcentrum waar ik nog wat formulieren moest invullen. Op de formulieren moest ik zelfs een duimafruk zetten.

In de testruimte staan een aantal PC’s die gebruikt worden voor de testen. Er moet worden aangelogd (wat Sidhi voor je verzorgt) en daarna kun je het electronische examen wat bestaat uit 65 vragen invullen. Je krijgt er ruim de tijd voor, maar na een uur was ik klaar. Je krijgt meteen de uitslag en ik was blij dat er stond dat ik geslaagd was met 857 van de maximale 1000 punten. Het minimum aantal punten dat je moet halen is 700.
Ook Germen slaagde voor dit examen, hij had zelfs nog 90 punten meer!

Er was natuurlijk niet veel tijd om stil te staan bij de successen. We begonnen meteen al weer aan de twee volgende boeken over Managing en Maintaining van een Microsoft Windows Server 2003 Environment. Plan is om maandag al weer examen te doen. Geen tijd om stil te zitten dus!

Nadat we weer in het hotel waren zijn we om een uur of half zes nog even naar buiten gegaan om de buurt te verkennen. In de straten rondom het hotel was het nog steeds erg druk. Als je de deur uit loopt is er meteen wel een taxichauffeur die je aanschiet met de vraag: “Taxi Sir?”.

Ook handelaren schieten je regelmatig aan en beweren altijd dat ze een ‘very cheap’ deal voor je hebben. Zijden sjaals, speelgoed, horloges, ballen, alles wat je kunt bedenken wordt je op straat wel aangeboden. Ook winkeliers wijzen je graag op hun winkel en natuurlijk kun je ook bij hen goedkoop terecht,

Aan het einde van de straat staat een kerk op een heuvel. Via enkele grote trappen kun je de kerk, die opgeknapt wordt en daarom in de steigers staat, bereiken. De steigers worden gemaakt van bamboe.

Bij het uitsteken moet je regelmatig uitkijken. Er zijn wel zebrapaden, maar daar lijkt niemand zich wat van aan te trekken. Bovendien rijdt men hier links en daar moet je bij het oversteken eerst wel even aan wennen. Het zijn niet alleen de auto’s waar je voor uit moet kijken, maar misschien nog wel gevaarlijker zijn de vele brommers en scooters die hier rijden. Ook aan de kant van de weg staan altijd veel tweewielers geparkeerd. Automobielen worden gewoon op de hoek van de straat geparkeerd en van parkeerverboden lijkt men zich hier weinig van aan te trekken.

By Published On: 5 november 20081 Reactie

India

3 februari 2023, 08:49
Meest bewolkt
Meest bewolkt
9°C
gevoelstemperatuur: 4°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 88%
windsnelheid: 9.8 m/s W
Windstoten: 18.69 m/s
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:16
zonsondergang: 17:23
Verwachting 4 februari 2023
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
7°C
windsnelheid: 4.61 m/s NNW
Windstoten: 9.53 m/s
max. UV-Index: 0.42
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
6°C
windsnelheid: 4.61 m/s NNW
Windstoten: 9.53 m/s
max. UV-Index: 0.42
 

One Comment

  1. mield 6 november 2008 at 18:06 - Reply

    Mag ik jullie feliciteren met het behalen van jullie eerst hindernis! Ga zo door, volgende kee allen meer punten dan Germen halen, anders gaat hij nog meer naast zijn schoenen lopen. suc6

Leave A Comment