Vandaag begonnen we dan met de studie MCSE 2003 bij Koenig in Goa. Na het ontbijt verzamelden we in de hal. De taxichauffeur verscheen al snel en met ons vijven namen we plaats in zijn auto. Luid toeterend bracht hij ons door het Goaanse verkeer naar het studiecentrum van Koening, dat is gehuisvest in een ietwat vervallen winkelcentrum. Slechts één kleine lift (plaats voor max. vijf personen) en daardoor gingen we in twee groepen naar de verdieping waar het instituut is gevestigd.

We waren ruim op tijd en namen plaats in de lunchruimte voor studenten. Steeds meer cursisten, docenten en stafpersoneel kwam binnen. Een dame met de naam Maria nam Germen en mij mee naar haar kantoor waar nog wat formulieren moesten worden ingevuld en waar ze ons nog wat informatie verstrekte. Daarna nam ze ons mee en stelde ons voor aan onze docenten waarmee we elk de komende weken in een labruimte zullen doorbrengen.

Na wat algemene informatie gingen we in een redelijk tempo door het eerste boek (Implementing en Supporting Windows XP Professional, 548 pag.) heen. Vandaag ben ik zelf tot de helft gekomen, morgen doen we de rest en woensdag volgt dan een examen over de stof waarna het volgende boek weer wacht.

Tussen een en twee uur hebben we in de lunchruimte samen gegeten. Iedereen had zijn order opgegeven en de pizza’s, het Chinese eten en het Indiase eten vonden gretig aftrek.

We hebben vanmiddag tot vier uur doorgewerkt en zijn toen met de taxi weer terug naar het hotel gegaan. Gisteren was het zondag en waren de winkels gesloten en dus moest er vandaag nog wat flessenwater worden gekocht. De supermarkt was van alles voorzien, je kunt het zo gek niet bedenken, van sterke drank tot closetpapier, van haarshampoo tot schoenen, spijkerbroeken etc., alles is er te koop.

Met een 2 literfles Mountain Dew en vijf éénliter flessen Kingfisher water meldde ik me bij de kassa. De rekening besloeg slechts 88 roepies, ongeveer € 1,40! De uitgang werd me versperd door een meneer in een soort politie uniform die me streng doch vriendelijk wees op de andere uitgang. Ook daar kom je echter niet zo maar doorheen. Je moet nl. eerst je kassabon laten afstempelen. Pas daarna mag je langs een andere geuniformeerde meneer naar buiten.

Nog wat gestudeerd op de kamer. Om half acht gaan we eten en daarna wacht ook ongetwijfeld het studieboek weer!

Stroomstoringen komen in het hotel regelmatig voor. Vanmiddag was de stroom even weg, maar het wordt lastiger als dat tegen zeven uur gebeurt als je in de badkamer staat om je wat op te frissen voor het avondeten. Het is dan pikkedonker en omdat de duisternis hier om een uur of half zeven al intreedt heb je ook van buiten weinig licht. Gelukkig duurde de storing deze keer niet zo lang, al na enkele minuten keerde het licht weer terug.

By Published On: 3 november 20082s Reacties

India

3 februari 2023, 08:56
Meest bewolkt
Meest bewolkt
9°C
gevoelstemperatuur: 4°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 88%
windsnelheid: 9.8 m/s W
Windstoten: 18.69 m/s
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:16
zonsondergang: 17:23
Verwachting 4 februari 2023
dag
Meest bewolkt
Meest bewolkt
7°C
windsnelheid: 4.61 m/s NNW
Windstoten: 9.53 m/s
max. UV-Index: 0.42
nacht
Meest bewolkt
Meest bewolkt
6°C
windsnelheid: 4.61 m/s NNW
Windstoten: 9.53 m/s
max. UV-Index: 0.42
 

2 Comments

 1. dirber 4 november 2008 at 16:21 - Reply

  Geert,

  Denk aan je hoofd…laat het niet overlopen.
  Veel suc6
  Dirk vd Berg

 2. Piet de Kort 5 november 2008 at 00:35 - Reply

  Succes in India, Geert! Erg leuk verslag maar blijf ook studeren! Ik volg je op de voet! Enne nog bedankt voor de felicitaties! Groetje van Pietje uit Tilburg

Leave A Comment