Summerland is een stadje wat schitterend is gelegen aan het meer dan 120 kilometer lange Okanagan Lake. Devon laat ons ‘s-avonds nog wat van de stad zien en de andere dag klimmen we het uitzichtpunt boven Summerland op. Bovenop de top van Giants Head heb je een schitterend uitzicht over Summerland en de wijde omgeving. Je kunt alle kanten opkijken en ook het Okanagan Lake is prima te overzien.

We brengen ook een bezoek aan Penticton, de grote stad aan de zuidkant van het meer, dat op ongeveer twintig minuten rijden van Summerland ligt.
We eten ‘s-avonds in een restaurantje in Summerland met de hele familie en genieten daarna nog van het uitzicht over het meer onder het genot van een biertje.
De andere dag verlaten we Summerland weer en gaan onderweg naar Enderby, de woonplaats van Brent en Yvette. Zij wonen in een oude boerderij, aan de oever van Shuswap river. Nadat we de bagage hebben uitgeladen rijden we meteen door naar Armstrong waar de op een na grootste jaarmarkt van British Columbia wordt gehouden. Deze jaarmarkt trekt vele duizenden bezoekers. Er is een grote kermis, maar natuurlijk is er ook aandacht voor veekeuringen, optredens van artiesten en dansgroepen en ook is een loggers demonstratie aanwezig. Hier presenteren professionele houthakkers hun kunsten. De houtindustrie is misschien wel de grootste industrie in deze met grote wouden bezaaide provincie van Canada.
Na het bezoek aan de markt rijden we nog even langs bij de pub van Rene Verweij, maar deze is helaas nog niet aanwezig.
We rijden daarna weer terug naar Enderby en passeren vlak voor de stad de drive-in bioscoop, de laatste van Noord-Amerika die nog in bedrijf is.
In Enderby zetten we onze tent op, maar de eerste nacht zullen we die niet nodig hebben. We slapen in de door Brent opgezette tenttrailer. De volgende twee nachten brengen we door in de tent omdat Devon en Monica een dag later nog met hun vier kinderen komen en dan de tenttrailer in beslag nemen met hun gezin. Het erf van Brent en Yvette begint met al die tenten een beetje te lijken op een boerencamping.
Vrijdags verkennen we de omgeving van Enderby. Vrijdagavond arriveert Devon met zijn familie en zijn we compleet voor wat betreft de familie van Gary en Dianne van der Meulen. Alle kinderen zijn er met de kleinkinderen en zaterdag staat dan ook een soort van familiere?nie op het programma. Ook de in Vernon wonende oudste zoon Jesse van Cor en Judy is daarbij uitgenodigd. Overdag vermaakt een groot deel van de gasten zich op de rivier. Vanaf een punt stroomopwaarts laten ze zich met tractorbanden en andere opblaasbare attributen zich terug naar de boerderij drijven.
Het is ook de verjaardag van de oudste dochter van Brent en Yvette, dus alle reden voor een feestje. Na de barbecue is het tijd voor het aansnijden van de verjaardagstaart en de cadeautjes. Derwin en Waleska vertrekken om ongeveer 22:00 uur naar Smithers en zullen daar zondags om ongeveer negen uur in de ochtend arriveren.
Wij doen dat niet: na nog wat foto’s te hebben bekeken zoeken we de tent weer op.
Zondags verlaten we Enderby en rijden in de richting van New Westminster, een voorstad van Vancouver. We brengen Monique, de jongste dochter van Gary en Dianne terug naar huis.

By Published On: 9 september 20071 Reactie

Weer Telkwa

3 februari 2023, 03:43
Sneeuw
Sneeuw
1°C
gevoelstemperatuur: -2°C
luchtdruk: 1001 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 3.09 m/s ZZO
Windstoten: 4.47 m/s
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:16
zonsondergang: 17:07
Verwachting 3 februari 2023
dag
Sneeuw
Sneeuw
2°C
windsnelheid: 1.35 m/s ZO
Windstoten: 3.68 m/s
max. UV-Index: 0.48
nacht
Sneeuw
Sneeuw
-2°C
windsnelheid: 1.35 m/s ZO
Windstoten: 3.68 m/s
max. UV-Index: 0.48
 

Canada

One Comment

  1. Janice 9 september 2007 at 11:12 - Reply

    Wat een gezelligheid!

    Gaan jullie nog terug naar Smithers? of blijven jullie in de buurt van Vancouver de laatste paar dagen?

    Tot gauw!

    Janice

Leave A Comment