We hebben het plan opgevat een paar dagen naar de Okanagan te gaan. Een streek in British Columbia die veel mensen aantrekt. Niet alleen vakantie te vieren, maar ook zeker om te wonen. De streek staat bekend om het mooie weer en de korte winters. Niet dat het er niet kan vriezen, vroeger vroren zelfs de grote meren dicht, dat maak je niet meer mee, maar wel valt er in de bergen sneeuw en vind je er enkele wintersportgebieden.
In de streek liggen steden als Penticton, Kelowna, Armstrong en Salmon Arm. Plaatsnamen als Peachland en Summerland zullen echter misschien nog meer tot de verbeelding spreken.
De weg voert over heuvelachtige weken door een voornamelijk droog klimaat, dat echter wordt doorsneden door grote langgerekte meren, waarvan Lake Okanagan misschien wel het bekendste is.

De streek is ook bekend door zijn wijngaarden en de vele fruitkwekerijen. Het warme weer in deze streek staat garant voor veel smakelijke vruchten als nectarines, perzikken, appels en noem maar op.
Ook familie van ons is neergestreken in dit gebied. Devon van der Meulen woont met vrouw en kinderen in Summerland, na eerst enkele jaren in Prince George te hebben gewoond. Zijn zuster Ivette woont met haar man Brent en de kinderen in Enderby.
We bezoeken eerst Devon en Monica die met hun kinderen nog niet zo lang in hun nieuwe huis wonen. Ze hebben het huis waar ze eerst wonen verkocht en huren nu zolang een woning van mensen die tijdelijk Canada hebben verlaten om in het buitenland te werken. Ook zijn ouders Gary en Dianne hebben het huis nog niet gezien en we zijn dan ook benieuwd hoe het er uitziet.
Devon heeft zijn moeder telefonisch verteld dat hij vanuit de badkamer nog net een stukje van Lake Okanagan kan zien, maar dat blijkt reuze mee te vallen.
Het huis is schitterend gelegen in de heuvels boven het meer en vanuit het huis en vanaf het grote balkon heb je een schitterend uitzicht om de omgeving en over het meer.
We blijven hier twee dagen en zullen natuurlijk ook de omgeving gaan verkennen.

By Published On: 7 september 20071 Reactie

Weer Telkwa

3 februari 2023, 07:43
Stortbuien
Stortbuien
0°C
gevoelstemperatuur: 0°C
luchtdruk: 1002 mb
vochtigheid: 100%
windsnelheid: 0 m/s N
Windstoten: 4.47 m/s
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:16
zonsondergang: 17:07
Verwachting 3 februari 2023
dag
Sneeuw
Sneeuw
2°C
windsnelheid: 1.35 m/s ZO
Windstoten: 3.68 m/s
max. UV-Index: 0.48
nacht
Sneeuw
Sneeuw
-2°C
windsnelheid: 1.35 m/s ZO
Windstoten: 3.68 m/s
max. UV-Index: 0.48
 

Canada

One Comment

  1. Piet van de Trappers 8 september 2007 at 17:36 - Reply

    Geert, leuke stukjes op deze site. Geniet ervan kerel. We spreken elkaar dit jaar nog wel. Gr. Piet.

Leave A Comment