Gisteren stond de eerste hike van dit jaar op het programma. Doel was Crater Lake, een meer dat hoog in de bergen bij Smithers ligt. Met in totaal 14 deelnemers (Gary van der Meulen, zijn vrouw en hun kinderen Derwin en Yvette en hun families werd de tocht ondernomen. De kleinste deelnemer Jacob werd door vader Brent op de rug gedragen.

Met twee auto?s reden we naar het beginpunt, de skilift van Smithers. Het eerste stuk van de wandeling wordt gevormd door een vrij stevige klim die je boven de boomgrens brengt. Ondertussen loop je door velden die nog steeds behoorlijk worden gekleurd door bloeiende planten. Eenmaal boven de boomgrens kom je op de prairie waar de wind stevig kan waaien. De meegebrachte jacks en truien konden uit de rugzak worden gepakt. Toch was het niet echt koud, de zon scheen volop en aan de blauwe hemel was bijna geen wolkje te bekennen.
Wat opviel was dat er nog steeds veel sneeuw lag, een gevolg van de zware sneeuwval van de afgelopen winter en de lage temperaturen in het voorjaar. Voor de kinderen was het natuurlijk een hele belevenis om in de zomer op de sneeuw te kunnen lopen. Omdat het een feestdag was (British Columbia Day) waren we zeker niet de enige. Veel families met kinderen grepen de vrije dag en het mooie weer aan om de wandeling naar Crater Lake te maken.
In het meer lag nog veel ijs, een beetje ongewoon voor deze tijd van het jaar. Af en toe waagde een durfal zich in het heldere, koude water van het meer. Jammer, ik had mijn zwembroek thuisgelaten. Nadat de meegebrachte lunch was genuttigd en er foto?s waren genomen werd de terugtocht aanvaard. Iets minder dan twee uur duurde dat, daarna volgde nog een autoritje van een half uur. De dag werd besloten met een maaltijd bij Gary van der Meulen en familie.

Geert en Janita

By Published On: 7 augustus 20075s Reacties

Weer Telkwa

3 februari 2023, 09:08
Zonnig
Zonnig
0°C
gevoelstemperatuur: 0°C
luchtdruk: 1002 mb
vochtigheid: 100%
windsnelheid: 1.03 m/s N
Windstoten: 4.47 m/s
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:16
zonsondergang: 17:07
Verwachting 3 februari 2023
dag
Sneeuw
Sneeuw
2°C
windsnelheid: 1.45 m/s ZZO
Windstoten: 4.03 m/s
max. UV-Index: 0.48
nacht
Sneeuw
Sneeuw
-1°C
windsnelheid: 1.45 m/s ZZO
Windstoten: 4.03 m/s
max. UV-Index: 0.48
 

Canada

5 Comments

 1. Scorpioentje54 10 augustus 2007 at 22:14 - Reply

  Hoi Geert en Janita,

  Wat zullen jullie weer genieten daar in Canada, mooie foto`s die heel goed de schoonheid v.d. natuur daar laten zien.
  En de bruiloft was natuurlijk ook een hele belevenis, ik denk heel anders dan hier in Nederland.
  Ik / wij blijven jullie verslagen volgen, genieten we ook een beetje mee.

  Groetjes, Rigt

 2. bissc266 12 augustus 2007 at 10:28 - Reply

  Hoi Geert,Janita en Jeffrey,

  Ook wij vinden het geweldig, wat een mooie omgeving en natuur.Zijn best wel benieuwd hoe het daar is,vandaar dat we jullie verslagen ook willen blijven volgen,zover dat mogelijk is.Veel plezier daar!!!
  Groetjes,Sylvia,Marco,Bryan en Jamie.

 3. Janice 12 augustus 2007 at 17:09 - Reply

  Was het water niet koud genoeg voor Janita?
  Veel plezier!

  Janice

 4. Frans_Sigrid 12 augustus 2007 at 17:40 - Reply

  groetjess ..,

  Frans, Sigrid, Heleen, Eline, Anton…

  Het is hier mooi weer we hopen dat het bij jullie zo ok is
  Siggrid viert nu haar verjaardag..

  Doeigroetjes van ons uit nederland..!!

 5. ria pots 13 augustus 2007 at 15:38 - Reply

  Hoi Janita, Geert en Jeffrey,

  Leuk om met jullie mee te kijken wat je zoal doet in Canada.

  Jullie hebben al veel ondernomen wat een prachtige natuur daar. De bruiloft is vast ook een hele belevenis geweest heel anders dan hier denk ik al hoewel ze daar ook “yes” moeten zeggen alvorens ze getrouwd zijn.

  Wij zijn weer terug van onze vakantie veel gedaan, raften, abseilen, kayak, tokkelen enz. enz.

  Wij zullen jullie zeker blijven volgen en je hoort weer van mij zoals je ziet is het toch gelukt om bij de reacties terecht te komen.

  Ayla brengen we woensdag naar schiphol voor haar 5 mnd Amerika. Zie ik nu al tegenop.

  Veel liefs van Bert en Ria

  Ps groeten aan Jeffrey die er al wat langer is.

Leave A Comment