Gistermorgen stonden we om vijf uur Nederlandse tijd op. Douchen, ontbijten en dan in de bus naar Schiphol om in te checken voor de vlucht naar Smithers. Dat wil zeggen: eerst naar Londen om daar over te stappen op een Air Canada vlucht naar Vancouver en vanuit daar naar Smithers. Alles ging heel erg gladjes: alle vluchten vertrokken op tijd en we waren zelfs ruim op tijd in Vancouver.

Waar je wel een punthoofd van krijgt zijn de strenge veiligheidscontroles: een flesje water mag je niet meenemen door de douane, maar vervolgens kun je weer een flesje van het zelfde water kopen. Dat gaat op in Amsterdam, Londen en Vancouver. Mooi is dat je bij het inchecken in Amsterdam meteen alle boardingpassen krijgt en dat je dus in Londen en Vancouver niet meer in de rij hoeft te staan. Het enige wat je in Vancouver moet doen is eventjes op de bagage wachten en die vervolgens naar de bagageafhandeling van Air Canada te brengen waarna zij er voor zorgen dat deze weer in het vliegtuig naar Smithers terecht komt.

Vervelend in Londen is dat ze daar hebben bedacht dat je nog maar een stuks handbagage mag meenemen in het vliegtuig, hoewel de meeste vliegmaatschappijen toestaan dat je twee stuks mag meenemen. Ook camera’s worden daarbij gerekend, dus je moet alles in een tas proppen die vervolgens meemag aan boord. Ook aan afmetingen wordt streng de hand gehouden. Ik zag een oud vrouwtje wanhopig proberen haar tas door een apparaat te drukken dat de afmetingen controleerde. Ze slaagde er niet in waarop de beambte van Heathrow opmerkte dat die tas dus niet meekon aan boord.

Gek genoeg waren er ook mensen die er wel in slaagden om een tas die ook gemakkelijk mijn ruimbagage had kunnen bevatten en nog een notebook aan boord mee te nemen.

Maar goed, gisteravond om half acht lokale tijd en dat was bijna 24 uur nadat we waren opgestaan landden we dan eindelijk in Smithers waar Judy en JvdM jr. die als zes weken in Canada is, ons stonden op te wachten. Na een klein half uurtje in de auto kwamen we dan eindelijk ’thuis’ en het duurde niet al te lang voordat we ons bed opzochten.

Hier staat alles natuurlijk in het teken van het huwelijk van Aaron met Vanessa. Er moet nog heel wat werk gebeuren. Zoals het er nu naar uitziet is het zaterdag goed en warm weer zodat de huwelijksceremonie volgens plan buiten bij het meer kan plaatsvinden. Uiteraard in het volgende artikel meer aandacht voor die gebeurtenis.

Geert en Janita

By Published On: 1 augustus 20072s Reacties

Weer Telkwa

3 februari 2023, 03:58
Sneeuw
Sneeuw
1°C
gevoelstemperatuur: -2°C
luchtdruk: 1001 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 3.09 m/s ZZO
Windstoten: 4.47 m/s
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:16
zonsondergang: 17:07
Verwachting 3 februari 2023
dag
Sneeuw
Sneeuw
2°C
windsnelheid: 1.35 m/s ZO
Windstoten: 3.68 m/s
max. UV-Index: 0.48
nacht
Sneeuw
Sneeuw
-2°C
windsnelheid: 1.35 m/s ZO
Windstoten: 3.68 m/s
max. UV-Index: 0.48
 

Canada

2 Comments

 1. Janice 3 augustus 2007 at 22:39 - Reply

  Hi lieve vrienden! Ik ben helemaal niet jaloers op al jullie vlieguren, maar wel op jullie vakantieplannen.
  Janita haar SMS om te vertellen dat jullie veilig in Vancouver waren heeft mij midden in de nacht voor enige verwarring gezorgd. Tijdens mijn droom, waarin een telefoon een niet onbelangrijke rol had, schrok ik wakker. Het was een nachtmerrie, en ik was blij om wakker te zijn, maar toen hoorde ik nog steeds een telefoon waarop ik mij afvroeg of ik nou wel of niet wakker was, of dat ook dit bij mijn nachtmerrie hoorde. Toch bleef ik die telefoon horen en ben echt uit bed gestapt en ben naar beneden gegaan. Weer die telefoon….in de badkamer zag ik een lichtje flitsen, en ja hoor daar lag mijn mobiel (bedankt Randy) met het berichtje van Janita.

  Ik hoop dat jullie morgen inderdaad mooi weer hebben. Dan kan de bruiloft volgens wens verlopen. Geniet ervan!
  Dikke kus,
  Janice

 2. Scorpioentje54 4 augustus 2007 at 11:42 - Reply

  Hoi Geert en Janita, net samen met Jan jullie reisverslag gelezen. Hartstikke leuk dat wij op deze manier jullie vakantie een beetje mee kunnen beleven en ik zal dan ook dagelijks even zien of er een verslagje van jullie is. Vandaag een hele fijne dag met de bruiloft van Aaron en Vanessa. De hartelijke groetjes, Jan en Rigt

Leave A Comment